Zilverdag

Op maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag, is de binnenstad van Zilverstad Schoonhoven opnieuw hét podium voor (inter)nationale goud- en zilversmeden, graveurs, edelsmeden en andere kunstenaars met edelmetalen. Op meer dan 140 paviljoens en stands blinkt het zilver de bezoekers ook dit jaar tegemoet tijdens de 34e editie van de Nationale Zilverdag.

De vele ateliers maken, samen met de enige Zilvervakschool van Nederland en het Nederlandse Zilvermuseum, van Schoonhoven al eeuwenlang dé zilverhoofdstad van Nederland. In Schoonhoven wordt al sinds de 14e eeuw met zilver gewerkt. Schoonhovense goud- en zilversmeden maken traditionele en moderne sieraden, gebruiksvoorwerpen en bovenal vrije kunst in zilver. Op Tweede Pinksterdag genieten jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers van het moois wat Schoonhoven te bieden heeft!

In de hele binnenstad stellen goud- en zilversmeden, edelsmeden, graveurs en edelsteenspecialisten hun producten tentoon in ateliers, paviljoens en stands. Bezoekers lopen binnen bij de Zilvervakschool en het Nederlands Zilvermuseum, genieten van exposities en demonstraties, volgen een workshop of kopen moois uit het enorme aanbod.

Bir Muste, de nieuwe voorzitter van de Stichting Nationale Zilverdag: “De voorbereidingen van de 34e Nationale Zilverdag in Schoonhoven zijn inmiddels in volle gang! Een grote groep vrijwilligers is bezig om er weer een succesvolle dag van te maken. Met elkaar laten we het grote publiek zien wat er op ons vakgebied allemaal mogelijk is: van antiek tot modern en innovatief. De kwaliteit verliezen we niet uit het oog. De Zilverdag is dé manier om kennis te maken met het uitgebreide aanbod in sieraden, gebruiksvoorwerpen en kunst in Zilverstad Schoonhoven.”

www.zilverdag.nl