Afgelopen jaar gooide corona roet in het eten en moest Beleef Het Sieraad geannuleerd worden. We hopen met z’n allen dat de open dagen in de branche dit jaar wel kunnen plaatsvinden. De organisatie is in elk geval positief en is voorzichtig begonnen met de voorbereidingen voor de komende editie op 5, 6 en 7 november.

Beleef Het Sieraad is een fantastisch evenement voor wie hart heeft voor zijn vak en, zo vlak voor de feestdagen, zijn prachtige producten wil laten zien. Het doel: sieraden en horloges hoog op de verlanglijstjes van consumenten te krijgen. Door Beleef Het Sieraad over het hele weekend te verspreiden is er nog meer tijd om die schitterende producten én het mooie ambacht te laten zien. Deelnemers mogen zelf aangeven welke dagen ze meedoen.

Samen de branche sterker maken
“Winkels en ateliers zijn zo lang dicht geweest. Hoe mooi is het om in november weer een kijkje te geven in de keuken en te laten zien hoe alle producten gemaakt worden”, zegt Daniel Voskamp van de organisatie van Beleef Het Sieraad. “Juist in deze tijd moeten we er met z’n allen alles aan doen om die mooie producten bij de consument te krijgen. Juweliers, goudsmeden, uurwerkmakers, taxateurs, groothandels, we moeten samen de branche sterker maken. Het klinkt als een containerbegrip, maar ik geloof hier heilig in.”

Promotie voor de branche
Een actie als Beleef Het Sieraad is een mooi moment om de branche, het ambacht en de mooie producten te promoten. De organisatie voorziet in een centrale website waarop de deelnemers vermeld worden. Daarnaast zijn er flyers die verspreid worden onder de deelnemers. Via verschillende landelijke mediakanalen wordt de aandacht gezocht om de consument te bereiken. Aan de deelnemers verder de taak om Beleef Het Sieraad in de omgeving te promoten via onder meer sociale en lokale media.

Voor alle vakgenoten
Tijdens Beleef Het Sieraad geven juweliers, goudsmeden, uurwerkmakers en andere vakgenoten een kijkje in de keuken en openen de deuren voor alle belangstellenden. Ze organiseren leuke activiteiten en vertellen over hun mooie vak. Net als de voorgaande jaren kunnen leden van de FGZ, maar ook niet-leden deelnemen. Het is immers in het belang van de hele branche dat sieraden en horloges hoog op de verlanglijstjes van consumenten staan. En een actie als Beleef Het Sieraad werkt alleen als zo veel mogelijk ondernemers hun steentje bijdragen. Wel is er een voordeel voor FGZ-leden: zij betalen € 25 voor deelname terwijl niet-leden € 50 bijdragen. “Een laag bedrag, gezien alles wat er wordt geregeld”, zegt Daniël. “Met promotiemateriaal, tips en tricks ondersteunen we deelnemers om er een geslaagde dag van te maken. Maar uiteindelijk is het natuurlijk aan de ondernemer zélf om er een doorslaand succes van te maken.”

Meedoen?
Beleef Het Sieraad wordt georganiseerd door de Promotiecommissie van de Federatie Goud en Zilver. Deze commissie bestaat uit diverse vakgenoten die zich belangeloos inzetten voor de promotie van de branche. Inschrijven voor Beleef Het Sieraad kan binnenkort via de website. Neem voor meer informatie contact op met Daniël Voskamp, 070-331 53 00, d.voskamp@fgz.nl.

www.beleefhetsieraad.nl