Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 november 2020 vindt de zesde editie van Beleef het Sieraad plaats. De organisatie had al langer het idee om de nationale promotieactie in de branche over een langere periode uit te spreiden. Hierdoor is er namelijk nóg meer tijd om schitterende producten en mooie ambachten te laten zien.

De open dag Beleef Het Sieraad is een fantastische dag voor wie hart heeft voor zijn vak en, zo vlak voor de feestdagen, zijn prachtige producten wil laten zien. Het doel: juwelen en horloges moeten hoog op de verlanglijstjes van consumenten.

Heel weekend
“Gezien de 1,5 meter samenleving waar we in november waarschijnlijk nog mee te maken hebben, komt het heel goed uit om de promotieactie te spreiden over het hele weekend. Dan komen niet alle bezoekers tegelijk, heb je dus geen té drukke winkel en is er alle tijd om het mooie ambacht en de producten te laten zien,” vertelt Daniel Voskamp van de organisatie van Beleef Het Sieraad. Drie dagen actie betekent dat er ook meer aandacht aan Beleef Het Sieraad gegeven gaat worden. “We gaan regelen dat er via verschillende platformen promotie gemaakt wordt voor de open dagen om er een geslaagde actie van te maken. Met diverse promotiematerialen, tips en tricks worden de deelnemers ondersteund, maar uiteindelijk is het natuurlijk aan de ondernemer zelf om er een doorslaand succes van te maken.”

Samenwerking
“In Edelmetaal juni gaf de voorzitter van de Promotiecommissie, Josephine Peters, al aan dat in deze crisistijd kansen ontstaan. Zo zie ik het ook. Juist in deze tijd moeten we er met z’n allen alles aan doen om onze producten bij de consument te krijgen. Juweliers, goudsmeden, uurwerkmakers, taxateurs, groothandels, we moeten samen sterk staan. Het klinkt als een containerbegrip, maar ik geloof hier heilig in: samenwerking en positiviteit. Daarom is de FGZ ook midden in de coronacrisis met een nieuwe huisstijl en nieuwe website naar buiten gekomen. En daarom komt BHS nu ook met een uitbreiding van het evenement. Samen onze branche sterker maken, daar gaat het om.”

Alle vakgenoten
Tijdens Beleef Het Sieraad geven juweliers, goudsmeden en uurwerkmakers een kijkje in de keuken en openen de deuren voor alle belangstellenden. Ze organiseren leuke activiteiten en vertellen over hun mooie vak. “Net als de voorgaande jaren kunnen alle vakgenoten deelnemen, leden van de FGZ, maar ook niet-leden. Het is immers in het belang van de hele branche dat sieraden en horloges hoog op de verlanglijstjes van consumenten staan. En een open dag als Beleef Het Sieraad werkt alleen als zo veel mogelijk ondernemers hun steentje bijdragen. Wel is er een voordeel voor FGZ-leden. De kosten voor deelname bedragen voor leden € 25, niet-leden betalen € 50. Beslist een redelijk bedrag als je kijkt naar alles wat ervoor gedaan wordt”, aldus Daniel.

Promotie voor de branche
Een dag als Beleef Het Sieraad is een mooi moment om de branche, het ambacht en de producten te promoten. De organisatie voorziet in een centrale website waarop de deelnemers vermeld worden. Daarnaast zijn er flyers die verspreid worden onder de deelnemers. Via verschillende landelijke mediakanalen wordt de aandacht gezocht om de consument te bereiken. Aan de deelnemers verder de taak om Beleef Het Sieraad in de omgeving te promoten via onder meer sociale en lokale media.

Aanmelden
Inmiddels heeft al een flink aantal vakgenoten zich ingeschreven voor Beleef Het Sieraad. Heeft u zich nog niet ingeschreven? Doe dit dan nu via www.beleefhetsieraad.nl. Meer informatie: Daniël Voskamp, 070-331 53 00, d.voskamp@fgz.nl.

Bekijk hier de flyer over Beleef Het Sieraad

www.beleefhetsieraad.nl