Home/Business, Consumenten/Beleef Het Sieraad
Laden Evenementen

Op 4, 5 en 6 november staan juweliers, goudsmederijen en uurwerkateliers in het teken van de nationale actie Beleef Het Sieraad. Inschrijven kan nu! Beleef Het Sieraad is een fantastisch evenement voor wie hart heeft voor zijn vak en, zo vlak voor de feestdagen, zijn prachtige producten wil laten zien.

Het doel van Beleef Het Sieraad: sieraden en horloges hoog op de verlanglijstjes van consumenten te krijgen. Door Beleef Het Sieraad over het hele weekend te verspreiden is er veel tijd om die schitterende producten én het mooie ambacht te laten zien. Deelnemers mogen zelf aangeven welke dagen ze meedoen.

U doet toch ook mee? Inschrijven kan hier!

Samen de branche sterker maken
Tijdens Beleef Het Sieraad geven juweliers, goudsmeden, uurwerkmakers en andere vakgenoten een kijkje in de keuken en openen de deuren voor alle belangstellenden. Ze organiseren leuke activiteiten en vertellen over hun mooie vak. “Geweldig om in november weer te kunnen laten zien wat voor moois er gemaakt wordt”, zegt Daniel Voskamp van de organisatie van Beleef Het Sieraad. “We moeten er met z’n allen alles aan doen om de prachtige producten bij de consument te krijgen. Juweliers, goudsmeden, uurwerkmakers, taxateurs, groothandels, sámen moeten we de branche sterker maken.”

Promotie voor de branche
Een actie als Beleef Het Sieraad is een mooi moment om de branche, het ambacht en de mooie producten te promoten. De organisatie voorziet in een centrale website waarop de deelnemers vermeld worden. Daarnaast zijn er flyers die verspreid worden onder de deelnemers. Via verschillende landelijke mediakanalen wordt de aandacht gezocht om de consument te bereiken. Aan de deelnemers verder de taak om Beleef Het Sieraad in de omgeving te promoten via onder meer sociale en lokale media.

Voor alle vakgenoten
Net als de voorgaande jaren kunnen leden van de FGZ, maar ook niet-leden deelnemen. Het is immers in het belang van de hele branche dat sieraden en horloges hoog op de verlanglijstjes van consumenten staan. En een actie als Beleef Het Sieraad werkt alleen als zo veel mogelijk ondernemers hun steentje bijdragen. Wel is er een voordeel voor FGZ-leden: zij betalen € 25 voor deelname terwijl niet-leden € 50 bijdragen. “Een laag bedrag, gezien alles wat er wordt geregeld”, zegt Daniël. “Met promotiemateriaal, tips en tricks ondersteunen we deelnemers om er een geslaagde dag van te maken. Maar uiteindelijk is het natuurlijk aan de ondernemer zélf om er een doorslaand succes van te maken.”

Meedoen?
Beleef Het Sieraad wordt georganiseerd door de Promotiecommissie van de Federatie Goud en Zilver. Deze commissie bestaat uit diverse vakgenoten die zich belangeloos inzetten voor de promotie van de branche. Inschrijven voor Beleef Het Sieraad kan hier. Neem voor meer informatie contact op met Daniël Voskamp, 070-331 53 00, d.voskamp@fgz.nl.

www.beleefhetsieraad.nl

 

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Ga naar de bovenkant