Home/Business, Consumenten/Boek vol Zilverwerken
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het VeelZijde-g Collectief viert zijn 30-jarig jubileum met de bijzondere expositie ‘Boek vol Zilverwerken’ van 26 september tot 22 november in het Kenniscentrum van het Nederlands Zilvermuseum.

Het collectief, dat bestaat uit vele textielkunstenaars uit het hele land, heeft inmiddels al zo’n 22 keer bij verschillende musea en galeries geëxposeerd, elke keer met een ander thema. Een boek vol Zilverwerken is een knipoog naar Kortjakje en werd bedacht na een bezoek van de groep aan het Zilvermuseum in 2019. De gemaakte werkstukken/boekvormen zijn gevarieerd en bevatten ‘zilver’ in allerlei vormen. Bijzonder is dat er meermaals zilveren familiestukken in zijn verwerkt.

Het VeelZijde-g Collectief
Het landelijk collectief van textielkunstenaars startte in 1990 onder leiding van Iny Hummelink, docente en beeldend kunstenaar. In het begin lag het accent op het beschilderen van grote lappen zijde en het vervaardigen van kledingstukken, maar de groep ontwikkelde zich snel en ging met andere (textiel)technieken aan de slag, zoals vilten, druktechnieken op stof, papier scheppen, werken met tyvek, zijdevezelpapier, polyestervlies en wateroplosbare stoffen. Steeds vaker werden er andersoortige werkstukken gemaakt: tassen, boekjes, niet-draagbare kleding en objecten.

Na de eerste expositie in 1998 besloot de groep dat er een goede naam moest komen. Eenstemmig werd gekozen voor ‘het VeelZijde-g Collectief’, waarin zowel de connectie met zijde tot uitdrukking komt als de verscheidenheid van materiaalgebruik en textieltechnieken.

www.zilvermuseum.com

Foto: Rein de Lange

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Ga naar de bovenkant