Home/Business, Consumenten/BRAFA Art Fair Brussel
Laden Evenementen

De volgende editie van de Belgische kunstbeurs BRAFA vindt plaats van 23 t/m 30 januari 2022 in Tour & Taxis in Brussel. Maar liefst 134 exposanten uit veertien landen nemen deel waaronder achttien nieuwkomers. Alle deelnemers delen dezelfde ambitie: de mooiste (oude, moderne of hedendaagse) kunstwerken in hun specialisme tonen. Op BRAFA worden naast schilderijen en andere kunst ook juwelen getoond.

Net zoals voorgaande edities kunnen kunstliefhebbers op BRAFA weer heel wat nieuwe werken vinden, met name bij de achttien galeries die voor het eerst op de beurs staan. Negen van hen hebben eerder deelgenomen aan het wereldwijde initiatief ‘BRAFA in the Galleries 2021’ en negen nemen echt voor het eerst deel. Bijna 90% van alle exposanten keren terug naar de beurs. Dit aantal bevestigt de stabiliteit van het event en de hoge waardering van de trouwe deelnemers.

Qua geografische spreiding van de deelnemers blijft BRAFA vooral binnen de Europese grenzen. Dit vormt trouwens een grote troef nu bezoekers uit andere continenten nog wat terughoudend kunnen zijn voor wat betreft internationale afspraken. Het aantal exposanten per land ziet er als volgt uit: België (48); Frankrijk (41); Groot-Brittannië (15); Italië (10); Zwitserland (9); Nederland (6); Duitsland, de VS (4); Monaco (3); Spanje (2); Griekenland, Hongarije, Japan, Luxemburg (1).

Voor wat betreft de vertegenwoordigde periodes zoekt BRAFA opnieuw een evenwicht tussen de verschillende experts van oude, moderne en hedendaagse kunst. Het blijft een stevige basis waarop de diverse tentoongestelde kunstdomeinen zich openbaren, in lijn met de generalistische en eclectische identiteit van de beurs.

De gezondheidssituatie gaat er wereldwijd op vooruit en maakt de organisatie van grote events – mits onder bepaalde voorwaarden – opnieuw mogelijk. Ook BRAFA wil een klassieke ‘live’ beurs organiseren, strikt rekening houdend met de maatregelen die nog van kracht zijn.

www.brafa.art

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Ga naar de bovenkant