Home/Business, Consumenten/Clay-klok in Museum Speelklok
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

In Museum van Speelklok tot Pierement in Utrecht staat een absoluut topstuk: de Clay-klok, een orgelklok uit 1738. Deze gigantische speelklok van wereldklasse is tweeënhalve meter hoog en is de enige complete monumentale klok van Charles Clay van dit formaat. De ‘Nachtwacht’ onder de speelklokken!

Na een intensieve restauratie in samenwerking met het Rijksmuseum is de Clay-klok voor het eerst sinds tijden weer te beluisteren. Hiermee toont Museum Speelklok bezoekers een hoogtepunt uit de geschiedenis van de orgelklokken. Ook laat het museum de muziek die Händel componeerde voor de Clay-klok opnieuw live horen, muziek die voor de meeste mensen nog onbekend is. Bekijk hier een korte video over de restauratie van de Clay klok dat is uitgevoerd door de restauratoren van Museum Speelklok.

NB: i.v.m. de coronamaatregelen is het noodzakelijk een bezoek van te voren te reserveren.

www.museumspeelklok.nl

Foto: Maurits van Hout

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Ga naar de bovenkant