Home/Business, Consumenten/Dynasty: glinster & glamour
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Dynasty: glinster & glamour is de nieuwe tentoonstelling van het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, te zien van 27 juni tot en met 8 maart.

Voor- en tegenspoed, aantrekken en afstoten, intriges en koninklijke ambities kenmerkten de dynastieën Van Kempen en Begeer. Machtige families met koninklijke ambities; fabrikanten die de wereld en echte royalty als hun klanten hadden. Een lange en rijke historie in Zilver. Vakmanschap, handelsgeest, innovatie, design, durf en gedrevenheid brachten hen als fabrikanten van zilveren gebruiksvoorwerpen tot in de hoogste kringen in binnen- en buitenland.

Wie waren deze invloedrijke families? Verhalen en zilver worden samengebracht in het Nederlands Zilvermuseum in de tentoonstelling Dynasty: glinster & glamour. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de zilverfabrieken van Van Kempen en Begeer; de opkomst, ontwikkelingen maar ook de strubbelingen. Het is een kroniek vol verhalen van de mensen voor- en achter de schermen van méér dan Koninklijke Van Kempen en Begeer. Tijdens deze expositie maakt de bezoeker kennis met het relaas achter de dynastieën en de zilveren schatten die zij maakten.

www.zilvermuseum.com

Op de foto: Piece de Milieu, huwelijkscadeau voor prof. Mr. W. Van der Vlugt, in 1875 gemaakt door J.M. Van Kempen te Voorschoten (aankoop met steun van Vereniging Rembrandt, mede dankzij het Prins Bernhard Cultuurfonds) Foto: Carla Leijen

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Ga naar de bovenkant