Home/Business/Intergem Idar-Oberstein
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Van 23 t/m 25 september is Idar-Oberstein weer the place to be voor alle professionals op het gebied van edelstenen en parels. Tijdens die dagen vindt de volgende editie van Intergem plaats. Nieuw tijdens deze Intergem is de ‘Lange Nacht der Edelsteine’.

Intergem kijkt niet alleen naar huidige, maar het event zet ook nieuwe trends, aldus de beursorganisatie. Met 3200 bezoekers en 140 exposanten is Intergem een belangrijke beurs voor de edelstenenindustrie. Naast losse edelstenen vindt het publiek op Intergem ook een groot assortiment sieraden met edelstenen.

Lange Nacht der Edelsteine
Bewustmaking van het unieke karakter en de expertise van de juwelen- en edelsteenstad Idar-Oberstein bij exposanten en bezoekers van Intergem – dat is het doel van de ‘Lange Nacht van de Edelstenen’, die voor het eerst plaatsvindt op zaterdag 24 september. Op deze avond is het mogelijk om van 19.00 uur tot middernacht zeven unieke plekken te verkennen. Dit zijn hoogtepunten zoals het Duitse edelsteenmuseum, het Duitse mineraalmuseum, de Weiherschleife-slijperij en de Steinkaulenberg-edelsteenmijn. Het industriële monument Jakob Bengel biedt een interessante presentatie van hoe modejuwelen tot de jaren 1930 werden gemaakt.

Een bezoek aan de Duitse gemmologische vereniging en de afdeling edelstenen en sieraden van de Technische Universiteit Trier geeft bezoekers de mogelijkheid om het belang van training en stages te waarderen als het gaat om het verwerven van de nodige vaardigheden voor stenen en sieraden, en de impact die deze instellingen wereldwijd hebben.

Gratis pendelbussen staan klaar om geïnteresseerden in staat te stellen een indruk te krijgen van de zeven instellingen. Naast gratis toegang en rondleidingen worden er ook livemuziek, regionale drankjes en culinaire lekkernijen aangeboden. Voor een bezoek aan de Steinkaulenberg en het Industrieel Museum Jakob Bengel is een voorinschrijving op de website van Intergem vereist.

Voor programma, videotrailer en roadmap om een eigen avondprogramma samen te stellen: www.intergem.de/lnde-en.

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Ga naar de bovenkant