Home/Business, Consumenten/Judith Bloedjes Coda Apeldoorn
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Monumentale, ronde vormen van romig wit Limogesporselein omlijst door platgeslagen zilver. De sieraden en objecten van Judith Bloedjes vallen op door de verstilde, ingetogen vormtaal en kleurgebruik en de hoge artistieke kwaliteit. Haar sieraden tonen zonder uitzondering haar liefde voor schoonheid, vorm, detail, ambacht en materiaal. CODA Museum toont van 28 februari tot en met 4 juli de sieraden van Judith Bloedjes in de tentoonstelling Poetic Ceramics. Tegelijkertijd verschijnt een publicatie met dezelfde titel.

De rode draad in het oeuvre van Judith Bloedjes (1968) is de liefde voor schoonheid, de ingetogen vorm, het oog voor detail, het ambacht en het eigenlijke materiaal. Met schijnbaar gemak brengt ze een prachtige balans aan tussen ambacht en kunst. Ze modelleert en boetseert het Limogesporselein dat ze vervolgens met zilver omlijst. Haar monumentale werken hebben door de witte kleur van het porselein en het zilver zowel een industriële als zachte uitstraling. De cirkel en cilinder zijn daarbij haar voornaamste vormen.

De sieraden en objecten van Judith Bloedjes maken deel uit van de CODA collectie, particuliere verzamelingen en museumcollecties in binnen- en buitenland. Voor de tentoonstelling Poetic Ceramics in CODA Museum stelde zij een overzicht samen uit haar inmiddels omvangrijke oeuvre. In de tentoonstelling zijn niet alleen sieraden te zien maar ook monumentale objecten die zij in haar performances gebruikte en (wand)installaties. Daarnaast geven inspiratiematerialen, proefplaatjes en schetsen meer inzicht in haar werkmethodes.
Poetic Ceramics is niet alleen de titel van de tentoonstelling maar ook van de publicatie die tegelijkertijd verschijnt. Deze monografie neemt je in woord en beeld mee door het oeuvre van Bloedjes dat twintig jaar omvat en voortdurend in beweging is. De publicatie verschijnt in full colour, telt 148 pagina’s en heeft een hardcover omslag. Het boek is gedurende de tentoonstelling onder meer verkrijgbaar in CODA Winkel.

www.coda-apeldoorn.nl

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Ga naar de bovenkant