Home/Business, Consumenten/Kettingreactie Zilvermuseum Schoonhoven
Laden Evenementen

Corinne van Kamp zette in de coronatijd het kunstproject De Kettingreactie op en maakte, samen met ruim twintig collegasmeden, een unieke ketting om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Het eindresultaat van dit bijzondere project is deze zomer te bewonderen in het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven tot en met 4 september.

Inspiratie tijdens de Pandemie
Toen de pandemie toesloeg zette goudsmid Corinne van Kamp van Flirt Jewels in Zoetermeer het kunstproject De Kettingreactie op. Elk van de deelnemende edelsmeden maakte één schakel die zijn of haar gedachte of gevoel bij de natuur en/of de klimaatverandering representeert. De ketting als geheel bestaat uit afzonderlijke verhalen die samengevoegd een sterke boodschap vertellen. De ene schakel staat symbool voor de overbevissing en de gevolgen daarvan voor de natuur, de ander symboliseert het smelten van de ijskappen. Samengevoegd vormen de schakels een indrukwekkend geheel. Bij de ketting hoort een boekje met de beschrijving van elke schakel.

Deelnemers project De Kettingreactie
De kettingreactie is een ketting bestaande uit een aaneenschakeling van werken (schakels) van goudsmeden/ontwerpers. Corinne wist maar liefst 22 andere smeden te enthousiasmeren om een schakel te maken, namelijk: Corinne van Kamp, Derk Mathon, Lydia Bruins, Kerstin Lodder, Ivo Nellissen, Marielle van Straten, Max Vlemmix, Tanja Vlemmix, Annelyn Angenent, Ann Blommaart, Birgit Doesborg, Monique Van Dorp, Nicolle van Gemert-Stevens, Kitty de Graaf, Daniel Houwer, Sjoerie Lont, Femke Majoor, Sonja Hunefeld, Paulien Schipper, Joanne van Dijk, Lidie Borghouts.

Kijk voor meer informatie over een bezoek aan het Zilvermuseum op de website: www.zilvermuseum.com

Deel dit bericht, kies uw platform!

Titel

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Ga naar de bovenkant