Home/Business, Consumenten/Symposium Made by her – Schoonhoven
Laden Evenementen

‘Why have there been no great women artists?’ Al in 1971 publiceerde Linda Nochlin een baanbrekend essay met deze titel. Een halve eeuw later is de vraag nog steeds relevant. Vrouwen in de kunstwereld, en zeker in de toegepaste kunst, blijven onderbelicht en ondergewaardeerd. Het Nederlands Zilvermuseum zet zich in hier iets aan te doen. Daarom presenteert het museum op 30 maart het symposium Made by Her: Vrouwelijke ontwerpers van metaalkunst in de eerste helft van de 20ste eeuw.

Verschillende nationale en internationale sprekers vertellen over hun onderzoek naar vrouwelijke ontwerpers uit de metaalkunst. Jet Sloterdijk, projectmedewerker bij het Drents Museum, Assen vertelt over de eigenzinnige ontwerpen van Johanna van Eijbergen. Annemieke Houben is zelfstandig onderzoeker en deelt haar bevindingen over Christa Ehrlich en het belang vanvrouwennetwerken in de jaren ‘20. Naomi Bisping is junior conservator bij het Nederlands Zilvermuseum en presenteert haar onderzoek naar vrouwelijke ontwerpers bij Zilverfabriek Voorschoten en Gerritsen & Van Kempen. Speciaal te gast zijn Monika Siwińska en Agnieszka Dąbrowska, beiden werkzaam bij het Museum van Warschau (Polen). Zij nemen de bezoeker mee in het verhaal van de Poolse ontwerper Julia Keilowa.

Tickets
Vul de dag aan met een lunch en een stadswandeling door Zilverstad Schoonhoven en bekijk objecten van vrouwelijke smeden en ontwerpers in het Zilvermuseum. Wacht niet te lang met het kopen van uw ticket(s). Er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Tickets zijn vanaf nu te koop:
• Dagprogramma: €85,00*
• Middagprogramma: €65,00
• Dagprogramma (student): €35,00**
• Middagprogramma (student): €25,00**
* Boek voor 1 maart 2023 en ontvang €10,00 korting op een dagticket
** Beperkt aantal tickets voor studenten beschikbaar

www.zilvermuseum.com

Deel dit bericht, kies uw platform!

Titel

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Ga naar de bovenkant