Home/Business/Masterclass Helena Schepens UITGESTELD
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Opus Interrasile. Perforatietechnieken toegepast op zilver

DIVA nodigt zilversmid Helena Schepens uit voor een vierdaagse masterclass over perforatietechnieken toegepast op zilver. Van 23 maart tot 26 maart kunnen acht kandidaten (professionele zilver- en goudsmeden, juweelontwerpers of ambitieuze studenten) deelnemen aan deze boeiende masterclass. Snel inschrijven is de boodschap!

Wat houdt de masterclass in?
De Latijnse term Opus Interrasile is afgeleid van het werkwoord interradere, wat zoveel wil zeggen als ‘tussendoor’ of ‘open schrapen’. Het beschrijft de techniek van het perforeren en openwerken van een plaat uit edelmetaal. Met deze techniek kun je delicate en complexe ontwerpen uitvoeren die veel weg hebben van kantwerk. Deze techniek geeft goud- of zilverwerk een zekere lichtheid en transparantie.

Tijdens de masterclass deelt Helena Schepens haar kennis over het werken met verschillende perforatietechnieken. Ze demonstreert het openwerken van edele metalen met levendige en vibrerende patronen. De manier waarop je een zilveren voorwerp kan openwerken, en het contrast tussen wat blijft en verdwijnt, komt uitvoerig aan bod tijdens de masterclass. Om tot een resultaat te komen met deze vrij eenvoudige techniek is veel vaardigheid en geduld vereist.

www.divaantwerp.be

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures