Home/Business, Consumenten/Masterpieces in Miniature Antwerpen
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Van 5 maart tot 15 augustus 2021 presenteert DIVA de tentoonstelling Masterpieces in Miniature: Schatten uit de verzameling van Rosalinde en Arthur Gilbert. Deze reizende tentoonstelling wordt georganiseerd door het Victoria en Albert museum (V&A) uit Londen.

Voor de allereerste keer zal er een topselectie uit alle deelverzamelingen van de Gilbertcollectie te zien zijn op het Europese continent. Die eer is weggelegd voor DIVA, het museum voor diamant, juwelen en zilver. Sommige objecten, zoals de 16de-eeuwse patrijsbeker, zijn exclusief in Antwerpen te bewonderen.

Grootse verzameling
De verzameling van Rosalinde en Arthur Gilbert is een eerbetoon aan schitterend gemaakte objecten, waarvan het grootste deel in edele metalen en vaak kleinschalig van grootte. Ruim veertig jaar verzamelde het koppel nagenoeg 1000 Europese meesterwerken op het vlak van edelsmeedkunst, gouden (snuif-)dozen, email en mozaïeken van de 16de tot 20ste eeuw. Hun passie voor vakmanschap en schoonheid resulteerde in een verzameling die vandaag ongeëvenaard is.

De Gilberts
Arthur (1913-2001) en Rosalinde Gilbert (1913-1995) maakten in het Londen van de jaren 1930 hun eerste fortuin in de mode-industrie. Ze ruilden Londen voor hun nieuw ontworpen villa in Beverly Hills en startten met een succesvolle vastgoedonderneming in de Verenigde Staten. Een tweede succesverhaal volgde kort daarop. In hun zoektocht naar mooie dingen ontwikkelde zich al snel een passie voor verzamelen. Het koppel reisde de wereld rond op zoek naar de mozaïeken en de allerbeste objecten in goud, zilver en email.

Over de tentoonstelling
Masterpieces in Miniature is een ode aan de indrukwekkende erfenis van Rosalinde en Arthur Gilbert. Het publiek krijgt de kans om de schatten uit de Gilbertcollectie van zeer dichtbij te bewonderen. DIVA, het museum voor diamant, juwelen en zilver, is de eerste prestigieuze locatie voor deze reizende tentoonstelling.

www.divaantwerp.be

Foto: rijk versierde snuifdoos uit de collectie van Rosalinde en Arthur Gilbert

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Ga naar de bovenkant