Home/Business, Consumenten/Naturalis bestaat 200 jaar
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op 9 augustus 2020 was het 200 jaar geleden dat koning Willem I ‘s Rijksmuseum van Natuurlijke Historie oprichtte. Onder de titel ‘Van onschatbare waarde – 200 jaar Naturalis’ viert het museum vanaf eind september 200 dagen feest.

Wat ooit begon met de persoonlijke collectie van de koning, groeide in twee eeuwen uit tot één van de omvangrijkste en meest toonaangevende collecties ter wereld. Een collectie waar iedere Nederlander trots op mag zijn. Een natuurhistorische schat met maar liefst 42 miljoen objecten; de basis van het wetenschappelijk onderzoek van Naturalis, en een inspiratiebron voor jong en oud. Van toen, voor nu en voor onze toekomst.

Hoogtepunten van 200 jaar verzamelen
In de jubileumtentoonstelling Van onschatbare waarde – 200 jaar Naturalis zijn 25 topstukken uit onze collectie te zien. Deze bijzondere objecten zijn voor het eerst, of sinds lange tijd, te bewonderen. 200 dagen lang toont het museum deze topstukken en hun verhalen. Objecten als de uitgestorven Kaapse leeuw en de Darwinvinken werpen samen licht op de indrukwekkende geschiedenis van Naturalis.

Portretten
Onderdeel van de tentoonstelling vormen portretten van bijzondere Nederlanders. Fotograaf Raymond Rutting fotografeerde ze met hún favoriete natuurhistorische schat uit de rijkscollectie. De bijzondere Nederlanders vertegenwoordigen ons land in de volle breedte: jong en oud, natuur- én cultuurliefhebbers, experts, schrijvers, acteurs, sporters, tv-personalities en meer.

De tentoonstelling is van 30 september 2020 tot en met 17 april 2021 te bezoeken. Tickets zijn via de website te bestellen.

www.naturalis.nl

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Ga naar de bovenkant