Home/Business, Consumenten/Schitterend Utrecht
Laden Evenementen

Schitterend Utrecht: vanaf 11 november toveren juwelier Anne Boerema en kunstenaar Irma de Vries de Mariastraat om tot schitterend lichtspel. De straat wordt getransformeerd tot een waar juweel. Tot eind januari is er iedere avond, zodra het donker wordt, een kleurrijk spel van licht en schaduw te bewonderen. De aftrap viert het einde van het feestelijke Utrecht 900 en de start van Sint Maarten.

In 2022 viert Utrecht trots dat het 900 jaar stadsrechten heeft. Juwelier en winkeleigenaar Anne Boerema (JWLS Utrecht) zag een kans om deze viering door te trekken naar de donkere dagen en nieuw licht te schijnen op de straat waar zij al 20 jaar onderneemt. Ze benaderde Studio Irma voor het creëren van een bijzonder, kleurrijk en spectaculair spel van licht en schaduw. “We leven in een roerige tijd en de stad ziet er in de donkere uren vaak somber uit”, zegt Anne. “En dat is zonde. Door letterlijk nieuw licht te schijnen op de Mariastraat en kleur toe te voegen in de avond transformeert er een stukje van de binnenstad. Irma gebruikt natuurelementen om verbinding tot stand te brengen en te laten zien dat we samen iets moois kunnen maken.”

Kleurrijk schouwspel
Een aantal panden in de Mariastraat wordt versierd met lampionnen van spiegels en gouden acryfaat. Hier wordt op geprojecteerd en door de bewegingen die ontstaan worden de ruimtes gevuld met een bijzonder lichtspel. Op 11 november kunnen bezoekers na zonsondergang bij de panden naar binnen en ervaren hoe het is om zelf onderdeel uit te maken van de kunstwerken. Anne en Irma hopen hiermee mensen samen te brengen en naar de binnenstad te krijgen. Door de panden meer driedimensionaal te gebruiken willen ze mensen inspireren en elkaar laten opzoeken in een kleurrijk schouwspel dat iedere avond gratis toegankelijk is.

www.jwls-utrecht.nl, www.studioirma.com

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Ga naar de bovenkant