Home/Business, Consumenten/Simply brilliant Pforzheim
Laden Evenementen

Het Schmuckmuseum Pforzheim brengt in samenwerking met het Cincinnati Art Museum van 27 maart tot en met 27 juni de expositie Simply brilliant, artist-jewellers of the 1960s and 1970s. De tentoonstelling in het Duitse museum toont het werk van diverse juweliers en juwelenhuizen.

Sieraden uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw waren revolutionair. Waar de jaren vijftig nog ingetogen en gecontroleerd waren, in de zestiger jaren startte een tijdperk van rebellie en culturele verandering en een nieuwe sieradenstijl was onderdeel van die tijdgeest. Rock ‘n’ roll, de Vietnamoorlog en de Kennedymoorden, burgerrechten en vrouwenbewegingen, het wijdverbreide gebruik van drugs en het concept van vrije liefde worden allemaal geassocieerd met deze tumultueuze decennia. Van plastic hoepeloorbellen tot hippie kralenkettingen, sieraden drukten de individualiteit, non-conformiteit en esthetische, politieke en intellectuele waarden uit van de persoon die ze droegen.

Jonge sieradenontwerpers in die tijd beschouwden zichzelf vooral als kunstenaar en benaderden hun werk als schilder of beeldhouwer. Ze werkten met goud, met de focus op organische vormen, abstracte vormen en concepten met betrekking tot trends van die tijd. Ze verwerkten onconventionele materialen en waren ongeëvenaard in de structuur van hun ontwerpen. De sieradenontwerpers en makers van de jaren zestig en zeventig waren compromisloos en brachten sieraden naar een nieuw niveau, parallel aan de radicale veranderingen in de samenleving in deze decennia.

De tentoonstelling Simply brilliant, artist-jewellers of the 1960s and 1970s is afkomstig uit een van de belangrijkste privécollecties ter wereld en toont het werk van een internationale reeks onafhankelijke juweliers en grote huizen.

www.schmuckmuseum.de

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Ga naar de bovenkant