Home/Business, Consumenten/Stroming en Spiegeling Enschede
Laden Evenementen

In galerie Beeld & Aambeeld in Enschede vindt van 24 april t/m 23 juni de tentoonstelling Stroming en Spiegeling plaats. Te zien is nieuw werk van Karen Gillis (sieraden), Marion Bouwhuis (fotodrukken op aluminium) en Maike Eilers (gemengde techniek op doek en papier).

Kunst maken in tijden van corona. Dat is toch anders. Zo heeft Marion Bouwhuis de afgelopen maanden veel in Twente gewandeld en is – als graficus in hart en nieren – opeens gaan fotograferen. Vooral de vele Twentse beken fascineerden haar. Een bijzondere reeks fotografische beelden is ontstaan, soms herkenbaar aan de weerspiegeling van bomen in het water, maar vooral abstract. Om de foto’s ten volle uit te laten komen zijn ze op aluminium afgedrukt. Het aluminium, af en toe zichtbaar, geeft een schittering die doet denken aan de weerkaatsing van zonlicht op water.

Ook Maike Eilers wandelde veel in haar eigen omgeving. Zij legt onderweg haar indrukken van de natuur eerst vast in tekeningen, schetsen en foto’s om vervolgens in haar atelier de schaduwen, het licht, de spiegelingen en het water vast te leggen op doek of papier. Met als doel dat de kijker in het werk gezogen wordt en erin kan verdwalen. Want kunst is voor haar een onderdompeling in een andere wereld vol ontdekkingen.

Karen Gillis heeft jarenlang ervaring als schilder, ontwerper, fotograaf en photoshop-kunstenaar. Deze kennis draagt deels bij aan haar sieraadontwerpen, maar het leven zelf levert de grootste bijdrage met – ook bij haar – de natuur als grote inspiratiebron. Ook in coronatijd. De sieraden vullen de vitrines en vormen het sluitstuk van het thema Stroming en Spiegeling; ze zijn vanwege de symmetrie spiegelingen van zichzelf en de halssieraden vallen als watervallen over de schouders.

Bezoekers zijn welkom, maar moeten vooraf wel even bellen.

Galerie Beeld & Aambeeld
Walstraat 13
7511 GE Enschede
053 – 4 300 357
Openingstijden:  wo. t/m za. 10.00 tot 17.00 uur, do. 10.00 tot 21.00 uur

www.beeldenaambeeld.nl

 

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Ga naar de bovenkant