Begin deze week kwam het bericht in het nieuws dat voor Schöne Edelmetaal het doek na bijna driehonderd jaar zou dreigen te vallen. Inmiddels heeft het bedrijf de klanten op de hoogte gesteld van wat er precies gaande is en de op handen zijnde veranderingen uitgelegd.

Schöne wordt geconfronteerd met twee belangrijke veranderingen. Ten eerste zorgt een wijziging in het bestemmingsplan ervoor dat het bedrijf niet op het huidige adres gehuisvest kan blijven. Een nieuwe locatie is nog niet bekend en Schöne verwacht ook niet dat een verhuizing nog dit jaar zal plaatsvinden. Daarnaast heeft moedermaatschappij Umicore SA besloten de productieactiviteiten in Nederland te staken en voor een deel naar het buitenland te verplaatsen. Schöne kijkt op dit moment naar alternatieven om dit tegen te gaan en naar hoe de medewerkers zo goed mogelijk opgevangen kunnen worden mochten er geen alternatieven zijn.

Schöne benadrukt dat het met een verkoopkantoor in de regio Amsterdam blijft waar handelsactiviteiten en inname, smelten en analyseren van recyclingsmaterialen zoals gebruikelijk blijven plaatsvinden. Het bedrijf meldt dat het leveren van het volledige assortiment van producten en diensten doorgaat.

Klik hier voor de brief van Schöne met meer informatie.

Museum Prinsenhof