Beleef Het Sieraad viert dit jaar het eerste lustrum; de vijfde editie van deze landelijke promotiedag vindt plaats op 2 november. Een fantastische dag voor wie hart heeft voor zijn vak en, zo vlak voor de feestdagen, zijn prachtige producten wil laten zien. Het doel: sieraden en horloges moeten hoog op de verlanglijstjes van consumenten.

Met z’n allen krijgen we dat voor elkaar, dus doe mee!

De vorige edities van Beleef Het Sieraad waren een groot succes; ieder jaar zijn er meer deelnemers. Meer vakgenoten die hun bestaande én toekomstige klanten duidelijk willen maken dat sieraden en horloges mooie cadeaus zijn om weg te geven, maar ook om voor jezelf te kopen. Geen betere tijd om dat te doen dat vlak voor de decembermaand.

Het idee van Beleef Het Sieraad is de consument een kijkje te geven in de keuken van juwelier, goudsmid of uurwerkmaker. De afgelopen jaren heeft Beleef Het Sieraad bewezen dat zo’n open dag voor traffic in winkel of atelier zorgt en mensen trekt, vaak mensen die nooit eerder zijn geweest.

Alle vakgenoten kunnen meedoen, leden van de FGZ, maar ook niet-leden. Het is immers in het belang van de hele branche dat sieraden en horloges hoog op de verlanglijstjes staan. Een open dag als Beleef Het Sieraad werkt als zo veel mogelijk ondernemers een steentje bijdragen. De kosten voor deelname bedragen voor leden van de FGZ € 25. Niet-leden betalen € 50 als bijdrage.

Ideeën voor activiteiten:

 • zorg voor een hapje en een drankje
 • geef een workshop (parels rijgen, sieraad maken)
 • geef een demonstratie (graveren, gieten, 3D-printen)
 • gratis taxeren, schoonmaken, batterij vervangen, graveren
 • geef een waardebon voor gratis batterijen vervangen (terugkeermoment!)
 • zorg voor een speciale aanbieding
 • organiseer een ontwerpwedstrijd voor kinderen
 • verloot een sieraad of horloge of organiseer een andere winactie
 • organiseer met collega’s een sieradenroute door uw stad
 • vraag of winkeliers in de buurt meedoen (bakker maakt een speciale petit-fours, slijter zorgt voor drankje, maak samen goodiebags etc)
 • en bedenk zelf iets leuks

Website
Op de centrale website, www.beleefhetsieraad.nl, worden alle deelnemers vermeld met adresgegevens én de activiteiten die ze organiseren.

Social Media
Beleef Het Sieraad heeft een eigen Facebookpagina die de deelnemers met hun volgers kunnen delen. Via social media zal er veel geadverteerd worden, deze berichten kunnen gedeeld en geliket worden.
Facebook: @beleefhetsieraad
Instagram: beleefhetsieraad

Promotiemateriaal
De deelnemers krijgen van de FGZ een voorraad flyers die uitgedeeld kunnen worden. Ook is er digitaal promotiemateriaal dat gepersonaliseerd kan worden door eigen foto’s, logo’s e.d. toe te voegen.

Meteen aanmelden? Klik hier

Museum Prinsenhof