Tijdens een verkennend bezoek aan Amsterdam spotte het team van het Italiaanse juwelenmerk Recarlo de Ace & Dik boutique, in het Amsterdamse Museumkwartier. Nieuwsgierig werd er aangebeld. De deur ging open – en het was liefde op het eerste gezicht.

Niet lang na die eerste ontmoeting besloten Recarlo en Ace & Dik een samenwerking aan te gaan. In korte tijd is een sterke band gesmeed en beide partijen zien de toekomst van Recarlo in Nederland -en Amsterdam in het bijzonder- met vertrouwen tegemoet.

Italiaanse perfectie
Carlo Re richtte het bedrijf Recarlo in 1967 op. Tegenwoordig wordt zijn visie – verfijnde en discrete luxe gecombineerd met onovertroffen vakmanschap – voortgezet via het werk van zijn zonen Giorgio en Paolo. “Recarlo’s verschillende collecties van sieraden in witgoud en diamant zijn ontworpen om emoties, speciale gelegenheden en onvergetelijke momenten te vieren. Een verloving, een bruiloft, een geboorte, een verjaardag, belangrijke mijlpalen en het pure plezier van luxe worden hiermee tastbaar en eeuwig gemaakt. Recarlo staat voor Italiaanse perfectie”, aldus Ace & Dik.

Liefde
Het merk uit Piemonte neemt het licht van de liefde en voegt het toe aan zijn creaties als symbool van een onlosmakelijke band. “Dit is vooral duidelijk in de Anniversary-collectie, die alle waarden van het huis belichaamt: traditie, schoonheid, vakmanschap, de beste diamanten, en innovatie. De Anniversary Love-collectie spreekt tot het hart door middel van hartvormige diamanten en herschept het universele symbool van liefde in zijn meest kostbaarste versie. De vorm is ontworpen om het karaatgewicht en de schittering van de diamant te benadrukken, waardoor dit de perfecte collectie is om bijzondere momenten mee te vieren.” Recarlo gebruikt in zowel de Anniversary Love- als de Anniversary-collectie tevens een gepatenteerde hartvormige setting – nog een knipoog naar het universele symbool van liefde.

Responsible Jewellery Council
Recarlo houdt zich aan het internationale zelfregulerende Kimberley-proces, dat ervoor zorgt dat winsten uit de verkoop van diamanten niet worden gebruikt om burgeroorlogen te financieren. Bovendien heeft Recarlo in 2020 de certificering verkregen van de Responsible Jewellery Council (RJS), gericht op het vergroten van de reputatie van de organisatie en het vertrouwen van de consument door ethisch te werken, de mensenrechten te respecteren en de werkomgeving te beschermen volgens correcte managementpraktijken en verschillende gedefinieerde standaard regels.

www.acejewelers.com