Een magische samenkomst tussen het oudste werkende Planetarium ter wereld en het kleinste mechanische Planetarium ter wereld: Christiaan van der Klaauw en het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium presenteren met veel trots het horloge CVDK Planetarium Eise Eisinga Limited Edition.

De CVDK Planetarium Eise Eisinga Limited Edition verschijnt in een zeer gelimiteerde oplage van slechts zes stalen en zes roségouden uitvoeringen, waarbij ieder van de zes horloges een eigen unieke planeetnaam zal dragen. Dit prachtige Haute Horlogerie-horloge bevat het kleinste mechanische Planetarium ter wereld dat real time de omwentelingen weergeeft zes planeten rond de zon.

Kleinste mechanische planetarium ter wereld
Kunst en wetenschap op een betoverende manier gevangen in een met de hand geschilderd meesterstuk. Christiaan van der Klaauw ontwikkelde ‘s werelds kleinste heliocentrische planetarium, de ultieme manier om het heelal altijd dichtbij je te dragen. Het geeft real time de banen van Mercurius, Venus, aarde, Mars, Jupiter en Saturnus rondom de zon aan. Daarnaast geeft het de tijd, datum en maand aan. “Het resultaat is een magnifiek schouwspel dat met zijn complexe mechanische schoonheid blijft fascineren”, aldus Christiaan van der Klaauw. “Het is astronomische horlogemakerij op het allerhoogste niveau, schitterend ontworpen en uitgevoerd.”

Eerbetoon
“Ons Planetarium is een van de meest gecompliceerde horloges uit onze collectie, een passend eerbetoon aan de grote sterren uit het verleden, zoals Nicolaas Copernicus, Johannes Kepler, Christiaan Huygens en Eise Eisinga. Op de 6 uurs positie bevindt zich het kleinste mechanische Planetarium ter wereld. Exact in het midden van het Planetarium bevindt zich de zon. De planeet die het dichtst bij de zon staat is Mercurius. Daarna volgen Venus, aarde, Mars, Jupiter en Saturnus. De planeten roteren als volgt rond de zon: Mercurius 87,97 dagen, Venus 224,70 dagen, aarde 365,24 dagen, Mars 686,98 dagen, Jupiter 11,86 jaar, Saturnus 29,46 jaar.”

Lees hier meer over dit bijzondere horloge

www.klaauw.com