Net als voorgaande jaren lanceert Citizen in de periode voor Kerst een nieuwe collectie. Die van dit jaar bestaat uit horloges met diverse functies en designs voor mannen en vrouwen.

Eco-Drive ONE
Zo is er de Eco-Drive ONE (foto’s boven) met Super Titanium kast en anti-reflectie saffier glas. Met dit hoogtepunt uit de collectie heeft Citizen naar eigen zeggen weer een ‘eerste van de wereld’ gecreëerd. De focus ligt bij dit model op de dikte van het uurwerk. De Eco-Drive ONE is ’s werelds dunste horloge met lichtenergie. De naam is gebaseerd op het 1 millimeter dikke uurwerk, met daarin maar liefst 85 componenten. Het model markeert een belangrijke mijlpaal: 40 jaar Eco-Drive.

Promaster – Go Further
De nieuwe Promaster Radio-Controlled horloges (foto linksonder) werken op allerlei soorten licht dankzij de Eco-Drive technologie. De uurwerken geven de tijd geheel accuraat aan dankzij een atomische klok die tijdsignalen doorgeeft. Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.

Promaster – Go Deeper
De Promaster Diver Chronograph (foto rechtsonder) is een professioneel duikershorloge dat waterbestendig is tot 20 bar. ISO-gecertificeerd en onder meer voorzien van 24 uurs display, stopwatch, datum, vastgeschroefde onderkant en kronen. In de nieuwe collectie verkrijgbaar in drie versies.

Bluetooth Ladies
De Bluetooth damesmodellen van Citizen (foto linksonder) werken met iOS en Android en kennen diverse functies zoals doorgave van oproepen, e-mails en berichten, 15 verschillende beltonen, telefoonzoeker, alarm, datum etc. Vier jaar power reserve (in het donker) en voorzien van een goudkleurige stalen kast en een Milanese of oranje leren band.

Super Titanium Ladies
De Citizen Super Titanium dameshorloges (foto rechtsonder) zijn volgens het merk extreem licht van gewicht en voelen comfortabel op de huid. Super Titanium weegt 40% minder dan staal en is onverwoestbaar. Verkrijgbaar met parelmoeren wijzerplaat in verschillende kleuren.

www.citizenwatch.de

Museum Prinsenhof