The Jeweller´s Art – Revolutionaire juwelen uit de jaren 1960 & 1970  - van DIVA, het Antwerpse museum voor diamant, juwelen en zilver, opent in eerste instantie online. In een digitale tour, die ook beschikbaar is in Virtual Reality, kunnen liefhebbers van juwelen de swingende jaren ‘60 en ‘70 veilig in eigen huis beleven.

In tijden van corona is een fysiek museumbezoek niet mogelijk. DIVA gaat daarom digitaal en opent haar nieuwste tentoonstelling, in samenwerking met het Cincinnati Art Museum, The Jeweller’s Art in eerste instantie online.

Vanaf 13 november kunt u via de website online binnenwandelen in The Jeweller´s Art waar meer dan 100 juwelen uit de jaren ’60 en ’70 zijn samengebracht. In het swinging London van de jaren 1960 ontstond een vernieuwende stroming binnen de juwelenindustrie die zich uitbreidde naar de rest van Europa en de Verenigde Staten. De expositie toont juwelen, mode, muziek en design uit deze bruisende periode, die op dit moment weer très en vogue is.

Via de virtuele rondleiding en de geïllustreerde bezoekersbrochure kunt u zich verdiepen in de juweelkunst uit de jaren 1960 – 1970. In afwachting van de heropening van de Belgische musea hoopt DIVA op deze manier de honger naar cultuur alvast wat te stillen.

Klik hier voor de digitale tentoonstelling

Over The Jeweller´s Art
DIVA, het museum voor diamant, juwelen en zilver presenteert de tentoonstelling The Jeweller’s Art. Revolutionaire juwelen uit de jaren 1960 & 1970 in samenwerking met het Cincinnati Art Museum uit de Verenigde Staten. De getoonde juwelen komen uit een belangrijke privécollectie, in de afgelopen dertig jaar samengesteld door Kimberly Klosterman uit Cincinnati in de Verenigde Staten. Meer dan honderd juwelen tonen het werk van internationale en onafhankelijke juweelontwerpers en juwelenhuizen. Juwelen uit de collectie van DIVA bieden een Belgische context, terwijl de scenografie bijdraagt aan een hedendaagse interpretatie van de zestiger en zeventiger jaren. De tentoonstelling loopt t/m 14 maart.