Home/Business, Consumenten/Nationale Zilverdag Schoonhoven
Laden Evenementen

Wie ‘Schoonhoven’ zegt, zegt ‘Zilverstad’. Al eeuwenlang wordt het maken van sieraden, zilveren voorwerpen en zilverkunst geassocieerd met de stad Schoonhoven. Jaarlijks bezoeken op Tweede Pinksterdag meer dan 20.000 mensen de Zilverdag en dus de Zilverstad. En elk jaar is het op die dag weer een feest om juist dan door onze oude middeleeuwse vestingstad te dwalen.

Het geheim van de Nationale Zilverdag? Alle ateliers van goud- en zilversmeden openen hun deuren op deze feestelijke dag en daarnaast laten vanuit meer dan 140 locaties, kramen en paviljoens goud- en zilversmeden, graveurs en edelsteendeskundigen de geheimen van hun vak zien. Vakschool Schoonhoven geeft voorlichting, het Zilvermuseum biedt allerlei extra’s en er zijn exposities en demonstraties. Het zilver in al zijn facetten is hier te bewonderen. Op de Nationale Zilverdag vindt ieder iets wat hem – en zeker ook háár – aanspreekt, verrast of verrijkt.

Opening Nationale Zilverdag 2023
Dit jaar wordt de Nationale Zilverdag geopend door Alexander Pechtold. De officiële openingsceremonie van de 37e editie van de Nationale Zilverdag start op Tweede Pinksterdag 29 mei in het Nederlands Zilvermuseum om 9.25 uur (gerelateerd aan het 1e gehalte zilver). Alexander Pechtold – kenner en verwoed verzamelaar van zilver – verricht de officiële aftrap van de Zilverdag 2023. De openingsceremonie is alleen toegankelijk voor genodigden.

Silver Challenge en Junior Challenge
De Silver Challenge is jaarlijks de grote publiekstrekker van de Nationale Zilverdag en wordt ook dit jaar tentoongesteld in de Hoge Vierschaar onder het stadhuis van Schoonhoven. Hier kunnen bezoekers de prachtige werkstukken bewonderen én hun stem uitbrengen. Ook zal een vakjury alle werkstukken beoordelen. Een deel van de expositie is ingericht als Junior Challenge; een mogelijkheid voor kinderen tussen de 7 en 16 jaar om hun creativiteit te tonen aan de ruim 20.000 bezoekers van de Nationale Zilverdag.

Rabo Nieuw Talent Plein
Op het Rabo Nieuw Talent Plein kunnen bezoekers van de Zilverdag kennis maken met de nieuwe generatie goud- en zilversmeden. Hier laten studenten en onlangs afgestudeerden van de Vakschool Schoonhoven hun werk zien.

Dagafsluiting
De winnaars van de Silver Challenge, Junior Challenge, en het Rabo Nieuw Talent Plein worden om 17.00 uur bekend gemaakt in de Grote of Bartholomeuskerk.

www.zilverdag.nl

Deel dit bericht, kies uw platform!

Titel

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Ga naar de bovenkant