Laden Evenementen

Een verbluffende Samensmelting van Kunst en Natuur: Verkoopexpositie van Sieraden en Vilten Planten door JWLS Utrecht en Wandschappen. In een betoverende samenwerking van vakmanschap en creativiteit presenteren JWLS Utrecht en Wandschappen van 4 november t/m 9 december met trots een exclusieve verkoopexpositie van handgemaakte sieraden en vilten planten.

Dit alles vindt plaats ter ere van de wandelroute Verrassend Vredenburgkwartier en toont een mooie kruisbestuiving tussen de felgekleurde monumentale vilten sculpturen en de met zorg samengestelde sieradencollectie ontworpen door verschillende sieradenontwerpers in de chique en stoer vormgegeven winkel.

Anne Boerema, eigenaresse van JWLS Utrecht organiseert regelmatig ontmoetingen met kunstenaars, om de verbeeldingskracht te prikkelen en schoonheid op verschillende manieren te tonen. Ter gelegenheid van de wandelroute Verrassend Vredenburgkwartier organiseert zij de expositie samen met Wandschappen van 4 november tot en met 9 december.

Over VERRASSEND VREDENBURGKWARTIER
Doe mee, kijk mee, beleef mee. Ontdek de leukste plekken van de Vredenburg wandelroute door de leukste straatjes op 4 – 5 november. Het bruisende Vredenburgkwartier is dé plek om te shoppen, te overnachten en heerlijk te eten. Koffiecafés, gezellige restaurants,terrassen aan het water, fashionzaken, bruine kroegen, bioscopen, karaokebarren en concerten: je vindt het hier allemaal. De wijk ligt in het hart van de historische binnenstad en staat bekend om z’n bekende winkelketens en het nieuwe Tivoli Vredenburg, maar ook om de markt en de authentieke volkswijk Wijk C.

Over WANDSCHAPPEN
De collectie viltplanten zijn monochrome sculpturen van 100% wolvilt, sinds 2009 gemaakt met een klein team specialisten in de ateliers van WANDSCHAPPEN. Ze zijn een iconisch beeld geworden in het werk van de kunstenaars en worden zowel in de kunst- als de designwereld gepresenteerd en verkocht. Hun sobere, monochrome uiterlijk maakt ze heel monumentaal, vooral als ze tussen de twee en vijf meter hoog zijn. Tegelijkertijd ogen ze humoristisch dankzij de vaak felle kleuren en het zachte materiaal wolvilt.
Beeldend kunstenaars Nicole Driessens & Ivo van den Baar hebben de eerste Viltplanten ontwikkeld n.a.v. hun onderzoek naar migratiestromen in de deelgemeente Rotterdam Oud Charlois, waar zij wonen en werken. Wanneer iemand (vanuit een ander land op zoek naar een nieuw bestaan) langer dan een paar weken ergens mag wonen, zien de kunstenaars als buren kamerplanten achter de ramen verschijnen als eerste teken voor het krijgen van nieuwe buren. Als er iets misgaat (geen werk of verblijfsvergunning meer) belanden de kamerplanten als eerste op straat, samen met de rest van de huisraad.

Over JWLS UTRECHT
Na een aantal jaren Design Academy Eindhoven en een afgeronde opleiding goud- en zilversmeden aan de Vakschool Schoonhoven, maakt Anne Boerema sieraden waarbij ze 3D- tekenen combineert met een grote mate van ambachtelijkheid. Met name ornamentachtige sieraden met verfijnde details vormen haar handschrift. Sinds 2018 in haar winkel JWLS utrecht. Naast eigen werk verkoopt Boerema kwalitatieve en exclusieve sieraden die je niet gauw elders vindt. Ze verkoopt onder andere merken als het Italiaanse Mattioli, de Duitse Angela Hübel, Niessing en IsabelleFa, de Franse ontwerpster Isabelle Langlois en de Utrechtse ontwerpers &Jewels en Zita Jansen.

www.jwls-utrecht.nl
www.wandschappen.nl
www.instagram.com/JWLSutrecht

Deel dit bericht, kies uw platform!

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures

Ga naar de bovenkant