Drijfhout merkt dat er veel vraag is naar luxere gouden sieraden en speelt hier op in door bij kleine Italiaanse ateliers sieraden voor de Nederlandse markt te laten ontwerpen. Deze kleine series handgemaakte juwelen garanderen de juwelier exclusiviteit.

Steeds meer juweliers zien de stijgende vraag naar gouden sieraden, zegt Peter van Vuuren van Drijfhout. “De omzet van bijvoorbeeld horloges staat steeds meer onder druk door de toenemende verkoop via internet. Gouden sieraden zijn veel minder vergelijkbaar en vragen nog steeds een persoonlijk advies. Uiteraard is de goudprijs hoger dan jaren geleden. Maar wat de juwelier vaak vergeet is dat de huidige kopers niet weten dat de prijs vroeger lager was. De consument is gewend aan de huidige prijzen.”

Omdat Drijfhout merkte dat er veel vraag is naar luxere gouden sieraden, besloot het bedrijf hierop in te spelen door bij kleine Italiaanse ateliers sieraden voor de Nederlandse markt te laten ontwerpen. “Door gebruik te maken van kleine series handgemaakte juwelen heeft de juwelier de garantie van exclusiviteit. Het is nooit leuk om als juwelier dezelfde artikelen in de etalage te hebben liggen als de buurman. Door de constante aanvoer van nieuwe modellen kunnen we maandelijks een verandering in de collectie doorvoeren.”

Drijfhouts winkelhandboek met gouden sieraden is verder uitgebreid en laat onder andere nog meer slavenbanden en oorsieraden zien. In het handboek worden winkelverkoopprijzen getoond; het is dus gewoon met de consument in de winkel te gebruiken. “Hierdoor kan de juwelier op zeer eenvoudige wijze extra verkoop creëren met artikelen die in de winkel niet op voorraad zijn.” Het gouden sieraden handboek is op verzoek gratis verkrijgbaar voor klanten van Drijfhout.

www.drijfhoutnl.com

Museum Prinsenhof