Al meer dan 30 jaar maakt het huis Frederique Constant Swiss Made luxe horloges toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen. Dit adagium heeft sindsdien talloze merken geïnspireerd en is aldus het horlogehuis nog steeds ontzettend actueel… op één uitzondering na: de nieuwe Highlife Perpetual Calendar Manufacture in 18-karaats roségoud. Dit uitzonderlijk uurwerk voor veeleisende verzamelaars komt in een beperkte oplage van slechts 30 exemplaren.

Met dit uurwerk kondigt Frederique Constant de terugkeer van de Highlife-collectie aan. De collectie werd voor het eerst in 1999 gepresenteerd en staat in 2020 gerestyled op het podium.

Continuïteit
De vernieuwde horlogekast laat een wijzerplaat zien met het motief van een wereldbol. Dit symbool van de aarde met een perfecte cirkelvorm is ook het icoon van een nieuwe generatie met één ideaal: milieubehoud, het verlangen naar een duurzaam en doordacht leven. Het uurwerk heeft een doorsnee van 41 mm en is uitgevoerd met een geïntegreerde horlogeband. De kast heeft geen aanzetten en de band valt soepel en natuurlijk om de pols. Het model toont een continuïteit van de lijnen van de kast en de band, een zachte, regelmatige overgang, een natuurlijke vloeiende beweging die bijna onmerkbaar is. En de band kan zonder tools in een paar seconden worden verwisseld.

Buitengewoon millésime
Deze unieke Highlife-versie van 18-karaats roségoud heeft een geraffineerd bewerkte wijzerplaat en een perfecte leesbaarheid dankzij het saffierglas met een antireflecterende behandeling aan beide kanten. De roségouden en diepblauwe kleur vullen elkaar perfect aan. De gedetailleerde afwerking komt prachtig naar voren dankzij de unieke weerspiegelingen van de gepolijste en gesatineerde horlogekast. Elke teller (maanden en schrikkeljaren, dagaanduiding, datum) heeft een soleillé-afwerking. Het model is voorzien van lichtgevende, roségouden indexen en om de kast te zo puur mogelijk te houden, zijn alle regelaars van de perpetual calendar geïntegreerd. Er is slechts één roségouden kroon aangebracht op 3 uur.

Veelgevraagde, ultratechnische complicatie
Met de perpetual calendar laat de nieuwe Highlife de knowhow van Frederique Constant zien die het huis in de afgelopen 30 jaar geduldig heeft vergaard. In de fabriek in Genève ontwerpt, produceert, assembleert en controleert het huis zelf al zijn uurwerken: van het eerste ontwerp tot de uiteindelijke kwaliteitscontrole, elke stap van de ontwikkeling van de Highlife Perpetual Calendar Manufacture wordt intern uitgevoerd. Er zijn maar weinig fabrikanten in Genève die dat soort vakmanschap in horloges kunnen tonen en dit zeldzame uurwerk van 18-karaats roségoud brengt het perfect tot uitdrukking.

Deze Highlife Perpetual Calendar Manufacture in 18-karaats roségoud is uitgevoerd met het Manufacture FC-775 kaliber, automatisch opwindmechanisme, tikt met een frequentie van 28.800 trillingen per uur en biedt een gangreserve van 38 uur. Het model is voorzien van een exclusieve alligatorleren horlogeband met een blauwe nubuck afwerking. Liefhebbers van horlogemechaniek kunnen door het saffierglas aan de achterzijde het uurwerk versierd met perlage en Côtes de Genève bewonderen.

Download hier de technische informatie

www.frederiqueconstant.com