Frederique Constant presenteert een nieuw connected horloge, de Smartwatch Vitality, rijk aan technologie en uitgevoerd met een digitale wijzerplaat die op verzoek oplicht. Naast de functies die zijn voorgangers succesvol hebben gemaakt, is de Smartwatch Vitality voorzien van een belangrijke innovatie: de hartslag wordt nu om de pols gemeten, dankzij de integratie van een door Philips Wearable Sensing ontwikkelde sensor van de nieuwste generatie.

Eén wijzerplaat, twee displays: het beste van twee werelden
Een primeur bij Frederique Constant: de Smartwatch Vitality biedt een wijzerplaat met twee verschillende gezichten. Het eerste toont Romeinse cijfers en met de hand gepolijste uren- en minutenwijzers. Een chique en moderne klassieke look voor liefhebbers van een uurwerk met een geraffineerde uitstraling.

Met een enkele druk op de kroon onthult de wijzerplaat een digitale display op het onderste gedeelte waardoor u een breed scala aan informatie kunt raadplegen, zoals de hartslag, de activiteiten-monitoring, een tweede tijdzone of de laatste vijf berichten van uw favoriete apps. De wijzerplaat laat dus het licht van het achterliggende digitale display door, die de verbonden functies weergeeft en die zelf verbonden is met de microprocessor van het horloge.

De Smartwatch Vitality is verbonden aan de Frederique Constant Smartwatch app, beschikbaar voor iOs en Android, waarmee de functies van het horloge kunnen worden ingesteld. De gebruiker kan dus kiezen om alle functies van dit uurwerk op het scherm weer te geven, of alleen een selectie van informatie te configureren. Voor een nog persoonlijker gebruik kan ook de volgorde worden bepaald waarin de informatie wordt weergegeven. Om van de ene functie naar de andere over te schakelen, volstaat een lichte druk op de kroon: eenvoudig, intuïtief en direct. Zodra de gewenste informatie is bekeken, gaat de digitale display weer in stand-by stand en wordt onzichtbaar voor het blote oog. In een fractie van een seconde krijgt de Smartwatch Vitality zijn klassieke en elegante uitstraling terug.

Een grote technologische sprong voorwaarts
De Smartwatch Vitality profiteert van alle technologische vooruitgang die de afgelopen vijf jaar door de producent is geboekt. Het horloge is uitgevoerd met het kaliber FC-287 (herenmodel) of FC-286 (damesmodel). Nogmaals biedt Frederique Constant de kwartstechnologie aan de gebruiker.

De batterij van de Smartwatch Vitality is oplaadbaar en biedt tot 7 dagen autonomie voor het damesmodel en 11 dagen voor het herenmodel, afhankelijk van het gebruik. Bovendien biedt het damesmodel met een diameter van slechts 36 mm dezelfde functionaliteiten als het 42 mm-model, dankzij de vooruitgang in miniaturisatie.

Een waaier aan intelligente functies
De nieuwe Smartwatch Vitality is uitgerust met een breed scala aan intelligente functies, waarvan de details en doelstellingen ook direct via de app kunnen worden ingesteld. Sommige van deze functies zijn overgenomen van voorgangers en sinds 2015 geleidelijk aan verder ontwikkeld.
Lees hier meer

www.frederiqueconstant.com