Garmin kondigt de tactix® Delta aan, een tactische GPS smartwatch die volgens militaire standaarden is gebouwd (MIL-STD-810). Dit robuuste horloge heeft een kraswerend bolvormig saffierglas, een zwarte stalen behuizing met DLC-coating en een zwarte stalen afdekking met PVD-coating aan de achterzijde.

De tactix Delta is uitgerust met een aantal nieuwe slimme functies zoals de ‘stealth modus’ die ervoor zorgt dat je locatie niet wordt opgeslagen of gedeeld. Daarnaast heeft deze smartwatch een ‘kill switch’ die alle gebruikersgegevens direct uit het geheugen wist. Dit vierde generatie tactix horloge introduceert een aangepast design met een 1.4 inch display, dit is 36% groter dan vorige tactix modellen. Hiermee is het ‘t grootste horlogescherm dat Garmin ooit heeft gemaakt. Andere handige toevoegingen zijn muziekopslag, contactloos betalen met Garmin PayTM en nieuwe Garmin features zoals PaceProTM en Power ManagerTM.
“De nieuwe robuuste tactix Delta is een combinatie van strak design en extreme functionaliteiten. Zo heeft het gekartelde knoppen die makkelijk in te drukken zijn, zelfs met handschoenen aan. Ook heeft het horloge gespecialiseerde slimme functies zoals Jumpmaster, ‘stealth modus’, dual-position GPS en meer,” vertelt René Dijk, Productmanager van Garmin Nederland. “De tactix Delta premium GPS smartwatch is klaar voor de missie en laat zien dat een professionele uitrusting ook een fraai statement kan zijn.”

Dual-position modus
Naast de nieuwe ‘stealth modus’ en ‘kill switch’ functies heeft de tactix Delta een unieke dual-position modus. Die laat tegelijkertijd twee coördinatensystemen zien op een enkel scherm. Naast tactische activiteitenprofielen worden waypoints geprojecteerd en geeft de Jumpmaster modus ondersteuning bij het berekenen van een high-altitude release point, maar ook begeleiding naar het landingspunt, nadat je bent gesprongen. De smartwatch is uitgerust met TopoActive Europa kaarten en geavanceerde navigatie-functies, waaronder een barometrische hoogtemeter, een 3-assig kompas en meerdere satellietnavigatie-technologieën die wereldwijd worden ondersteund.

Accuduur: tot 21 dagen in smartwatch modus
Volledig nieuw in de tactix Delta is de Power Manager functie waarmee gebruikers kunnen zien wat de impact van de verschillende instellingen en sensoren is op de accuduur. De resterende accuduur kan worden afgelezen in uren en dagen, zodat men goed kan inschatten of er voldoende batterijtijd is voor een bepaalde activiteit. Gebruikers kunnen de accubesparingsmodus activeren door bepaalde functies en instellingen uit te zetten, die direct de accuduur verlengen. De tactix Delta gaat tot 21 dagen mee in smartwatch-modus en tot wel 80 dagen in de batterijbesparende horloge-modus.

Sportief en stijlvol voor iedere dag
Naast de enorme variëteit aan tactische functies biedt de tactix Delta meetgegevens voor buitenactiviteiten, maar ook ondersteuning bij trainingen en algemene fit- en gezondheidsfuncties1. Zo is deze smartwatch uitgerust met ingebouwde sportprofielen en biedt het horloge VO2 max schattingen, maar ook trainingsstatus-updates rekening houdend met warmte en hoogte. De tactix Delta is uitgerust met TopoActive Europa kaarten voor buitenactiviteiten, skikaarten van meer dan 2.000 skiresorts, en 41.000 golfbanen.

Voor dagelijks gebruik heeft de tactix Delta nu ook muziekopslag en kan de smartwatch tot 2.000 songs opslaan. Gebruikers kunnen zo hun playlist synchroniseren van de populairste muziekdiensten2, zonder dat daar een telefoon voor nodig is. Met de stijlvolle tactix Delta kun je bovendien contactloos betalen3 met Garmin Pay, zodat je je zich geen zorgen hoeft te maken over het meenemen van geld of bankpassen. Wanneer de tactix Delta wordt gekoppeld aan een smartphone, kunnen gebruikers hun telefoon in hun zak houden terwijl ze smartphone meldingen ontvangen zoals tekstberichten, emails, inkomende oproepen en andere alerts – direct op hun pols. De tactix Delta is tevens compatibel met andere Garmin apparaten waaronder satelliet-communicatieproducten zoals inReach® Mini4.

De Garmin tactix Delta is nu beschikbaar voor een adviesprijs van €899,99. Ga voor meer informatie naar www.garmin.nl