De 35e Nationale Zilverdag in Schoonhoven is de plek om het werk van de Deense Christine Bukkehave te bewonderen. Speciaal voor de Zilverdag, dit jaar op 10 juni, vliegt ze over om samen met oud-medestudent Marjolein Muller en andere talenten – Annetje Bierma, Eveline Koelega, Vincent Petersen en Bianca Heinis – een ‘expo tent’ op het Doelenplein in Schoonhoven te vullen en hun high end sieraden te presenteren. Exclusiviteit is de gemene deler.

Annetje Bierma is een van de initiatiefnemers voor de bijzondere pagodetent. Bierma: ,,Het werk van deze groep goudsmeden is exclusief en innovatief. We werken allemaal in specifieke, kleine series en nog vaker in opdracht. Ik werk samen met Marjolein Muller en wij zien een uitdaging in het verwerken van ‘trash’ in een sieraad. Kiezels, hout, leisteen: we proberen deze materialen een nieuw imago te geven. Marjolein heeft samen gestudeerd met Christine Bukkehave en zo ontstond het idee om onze krachten te bundelen.”

Vincent Petersen en Eveline Koelega, eigenaren van het in Amersfoort gevestigde Anello, sloten aan, net als Bianca Heinis. ,,Samen presenteren we een heel bijzonder aanbod op het Doelenplein.” Het werk van deze goud- en zilversmeden is tijdens de Nationale Zilverdag tussen 10.00 en 17.00 uur te bewonderen.

www.zilverdag.nl

Museum Prinsenhof