Horlogemerk Logines heeft in Rome in een uniek decor van de Lanterna di Fuksas haar nieuwste model de Conquest V.H.P. GMT Flash Setting onthuld. Door de technologische innovatie op het gebied van quartz is dit uurwerk een must voor reisliefhebbers. Tijdzones kunnen gemakkelijk op de reguliere wijze handmatig worden gewijzigd, maar nu ook door het gebruik van het “Flash Setting”- systeem. Hierbij wordt het horloge ingesteld door middel van de flits van een smartphone. Ongeveer honderd journalisten van over de hele wereld waren ter plaatse om dit uitzonderlijke uurwerk in Rome te kunnen ontdekken.

De Lanterna di Fuksas is een indrukwekkende glazen koepel met uitzicht op de eeuwige stad, waardoor het een prachtige locatie was voor de exclusieve internationale lancering van de Conquest V.H.P. GMT Flash Setting. Tijdens de presentatie werden de gasten meegenomen op een wereldreis, waarbij er eenvoudig van tijdzonde werd gewisseld. Het was de ideale gelegenheid voor journalisten en influencers van ons de hele wereld om Longines ‘nieuwste uurwerk in aanwezigheid van Walter von Känel, President van Longines, en Juan-Carlos Capelli, Vice President van Longines en Head of International Marketing, te ontdekken.

In de loop van de avond onthulde Longines ook de nieuwe Conquest V.H.P. GMT Flash Setting campagne. De campagne heeft reizen als thema, waarbij Longines ambassadeurs zich begeven in verschillende steden, thuis of onderweg. Een unieke campagne, bedacht voor een buitengewoon uurwerk.

Net als andere modellen van deze collectie, beschikt de Conquest V.H.P. GMT Flash Setting over een exclusief en geavanceerd uurwerk die het vermogen heeft om elk aspect van de gebruikerservaring te vereenvoudigen: ultraprecisie (+/- sec/jaar), Gear Position Detection (GPD) systeem dat de wijzers reset na een impact of blootstelling aan magnetische velden, een smart crown, zeer lange levensduur van de batterij en een perpetual calender, die loopt tot 2399.

De nieuwe Conquest V.H.P. GMT Flash Setting zorgt ervoor dat de V.H.P. technologie zich verder blijft ontwikkelen en biedt de globetrotters nog meer comfort. Het uurwerk is uitgerust met een tweede tijdzone en een systeem dat wordt aangestuurd door het licht, bekend als Flash Setting. Tijdzones kunnen eenvoudig handmatig worden ingesteld met behulp van de kroon, of via de innovatieve Flash Setting-functie. Door middel van de Flash Setting kan de tijd direct, snel en bovendien zeer nauwkeurig worden ingesteld zonder de kroon te gebruiken. Het systeem is afhankelijk van de smartphone van de gebruiker en de speciale app, maar vereist geen externe verbinding zoals Wi-Fi of bluetooth. De tijd die is vastgesteld in de app wordt verzonden via lichtpulsen die worden uitgestraald door de flits van de smartphone naar een kleine opening op de wijzerplaat, die is verborgen in het nummer 12. De swap-functie biedt nog meer comfort, doordat de gebruiker eenvoudig kan wisselen tussen thuistijd en reistijd wanneer op de kroon wordt gedrukt.

De stalen of zwart PVD-horloges zijn beschikbaar in twee maten (41 en 43 millimeter diameter) en geven naast een tweede tijdzone, de uren, de minuten, de seconden en de datum (perpetual calender) weer. De uurwerken kunnen eenvoudig worden bediend met de smart crown en het Flash Setting-systeem, waarbij twee afzonderlijke indicatoren (E.O.L. en E.O.E.) preventief het einde van de levensduur van de batterij aangeven. Conquest V.H.P. GMT Flash Setting-modellen zijn verkrijgbaar met een blauwe, carbon, zilveren of zwarte wijzerplaat. Allen zijn gemarkeerd met ‘Home Time’- en ‘Travel Time’- symbolen op tien uur en op twee uur. Er is tenslotte nog keuze tussen stalen of zwarte PVD-band of een blauwe of zwarte rubberen band om het horloge compleet te maken.

Elegant en betrouwbaar, de Conquest V.H.P. GMT Flash Setting is met de allernieuwste V.H.P. technologie een must voor de wereldreiziger.

www.longines.com

Elephant Refinery