Afgelopen weekend is de nieuwste bedel voor de War Child Bracelet gepresenteerd. De nieuwe bedel is ontworpen door de nieuwe ambassadeurs van War Child, Chef’Special, in samenwerking met sieradendesigner Bas Verdonk. De War Child Bracelet is inmiddels bij een groot aantal juweliers verkrijgbaar.

De War Child Bracelet is een initiatief dat vorig jaar is gestart door Marco Borsato en Bas Verdonk. De armband staat in het teken van vrede, liefde en muziek. In de armband bevinden zich drie schakels die zijn gemaakt van het omgesmolten staal van een AK-47 machinegeweer. Deze schakels staan symbool voor de wens dat dit staal nooit meer voor oorlogsdoeleinden gebruikt kan worden.

Let’s change the world together
Ook van de nieuwe bedel gaat de opbrengst volledig naar War Child. Met elke verkochte bedel kan één kind een heel jaar begeleid worden. En dat is nog steeds hard nodig; de realiteit leert dat vandaag de dag 149 miljoen kinderen opgroeien met oorlog en geweld, aldus War Child.

www.warchildbracelet.nl, info@warchildbracelet.nl

Foto boven:
Om met eigen ogen te zien hoe War Child hulp verleent, bezocht Chef’Special vorige week basisschool De Vlashof in Tilburg, waar spel- en bewegingsactiviteiten de sociaal-emotionele ontwikkeling van gevluchte kinderen ondersteunen. “Bij ons bezoek hebben we gezien hoe waardevol het is als kinderen weer gewoon kind mogen zijn. Het was zo gaaf om te zien hoe vrij ze zich voelden toen we samen muziek maakten. Sommigen vol overgave, anderen langzaam uit hun schulp kruipend”, zegt zanger Joshua Nolet. De band zal de school meerdere keren bezoeken om aan een nieuw nummer te werken. Nolet: “Na afloop kwam er een meisje naar me toe. Ze zei dat ze nu niet had meegezongen, maar dat ze dat de volgende keer wel ging doen.”

Foto’s onder: de nieuwe War Child bedel van Chef’Special