Zadkine Vakschool Schoonhoven is de enige onderwijsinstelling in Nederland die opleidingen aanbiedt voor de sieraden- en uurwerkbranche. Studenten uit de hele wereld komen speciaal naar Schoonhoven om een opleiding te volgen. Naast regulier mbo-onderwijs biedt Vakschool Schoonhoven ook branche-erkende opleidingen en diverse commerciële, technische en creatieve cursussen en trainingen aan.

Bekijk hier de video over Zadkine Vakschool Schoonhoven

MBO-opleidingen

De opleidingen goudsmeden, zilversmeden en uurwerktechniek worden in voltijd aangeboden. De juweliersopleidingen kunnen zowel in een voltijdstraject als in een bbl-traject (werken en leren) worden gevolgd. Studenten kunnen op twee niveaus hun mbo-diploma goudsmeden, zilversmeden, juwelier of uurwerktechniek halen: Diploma ‘vakman/ondernemer’: drie- of vierjarige opleiding op mbo-niveau 4 (hoogste mbo-niveau) en Diploma ‘vakman’: driejarige opleiding op mbo-niveau 3, zonder ondernemersvaardigheden.

Branche-erkende opleidingen

De branche-erkende opleidingen zijn bedoeld voor volwassenen die zich willen (om)scholen in de sieraden- of uurwerkbranche. De lessen worden één dag per week aangeboden. De inhoud van de lessen komt overeen met die van de (voltijds)opleidingen. Echter, in dit traject gaat het alleen om het vakinhoudelijke deel. Als alles voldoende is afgesloten, wordt er een door de branche erkend certificaat uitgereikt. De branche-erkende opleidingen die kunnen worden gevolgd zijn: goudsmeden en uurwerkhersteller.

Vacatures op het gebied van goud- en zilversmeden, juwelier en uurwerktechniek.

Cursus & training

Vakschool Schoonhoven biedt onder de naam Vakschool Schoonhoven Cursus & Training tal van cursussen en trainingen aan voor ondernemers en medewerkers in de sieraden- en uurwerkbranche. Specialistische korte opleidingen en trainingen op het gebied van goudsmeden, zilversmeden, juweliersvaardigheden, uurwerktechniek, graveren, edelsteenkunde, taxeren en ontwerpen van sieraden op de computer. Nieuwe cursussen worden regelmatig ontwikkeld en aangeboden. Het actuele cursusaanbod kunt u vinden op de website www.zadkine.nl/vakschoolschoonhoven.

Trainingen op maat

Vakschool Schoonhoven Cursus & Training kan voor bedrijven en groepen op verzoek trainingen en workshops op maat ontwikkelen. Afhankelijk van de scholingsbehoefte en doelen van de aanvrager, worden elementen uit bestaande opleidingstrajecten gecombineerd of wordt op maat een nieuwe training ontwikkeld. Het is ook mogelijk dat een training op een gewenste locatie wordt gegeven, zoals bijvoorbeeld in het bedrijf zelf.

Open dagen

Ieder jaar opent Vakschool Schoonhoven haar deuren voor toekomstige studenten. Tijdens deze dagen is iedereen van harte welkom om de school te bezoeken. Er worden voorlichtingsrondes verzorgd en je kunt studenten aan het werk zien in de verschillende praktijklokalen. Docenten en studenten zijn aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Ook krijg je een goede indruk van de locatie. Meer informatie over de Open Dagen kan je vinden op de website van Vakschool Schoonhoven.

De open dagen worden in 2022 gehouden op:

• vrijdag 28 januari
• zaterdag 29 januari
• dinsdag 15 maart
• woensdag 16 maart
• maandag 6 juni (2e Pinksterdag / Nationale Zilverdag Schoonhoven)

Vacatures op het gebied van goud- en zilversmeden, juwelier en uurwerktechniek.

Informatie & Contact

Zadkine Vakschool Schoonhoven is gevestigd in de Zilverstad van Nederland waar je ook het Nederlands Zilvermuseum en vele goud- en zilversmidsateliers kunt vinden.

Zadkine Vakschool Schoonhoven
Mr. Kesperstraat 10
2871 GS Schoonhoven
088-945 28 88

www.zadkine.nl/vakschoolschoonhoven
vakschool@zadkine.nl
Twitter: @vakschoolsch
Facebook: vakschool.schoonhoven.alumni

Artikelen over opleidingen

Arbeidsmarktverkenning uurwerktechniek

17 november 2022|Reacties uitgeschakeld voor Arbeidsmarktverkenning uurwerktechniek

Hoe sluit de opleiding tot uurwerktechnicus aan op de vraag van de arbeidsmarkt? Met welke trends heeft de branche te maken? In opdracht van het Meld- en expertisepunt specialistisch vakmanschap van SBB en de Federatie Goud en Zilver (FGZ) deed Rijnland Advies een arbeidsmarktverkenning. SBB neemt de uitkomsten mee in de actualisatie van het kwalificatiedossier.

Verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider 2023 van start

3 oktober 2022|Reacties uitgeschakeld voor Verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider 2023 van start

Leerbedrijven zijn onmisbaar voor de stages van mbo-studenten, de toekomstige vakmensen die Nederland nodig heeft. Om die reden is vorige week de inschrijving voor de verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider gestart. Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) organiseert jaarlijks deze verkiezing, waarbij iedereen een of meer van de 250.000 leerbedrijven en haar praktijkopleiders kan voordragen. Op het Dit is mbo Ambassadeursgala in mei 2023 worden de winnaars bekend gemaakt.

FlexAtelier Edelsmeden

15 augustus 2022|Reacties uitgeschakeld voor FlexAtelier Edelsmeden

Kantoren, studio’s en andere werkplekken waar (startende) ondernemers – vaak op het gebied van marketing of ict – elkaar ontmoeten en samenwerken, je ziet ze steeds meer. Voor kunstenaars en makers zoals edelsmeden, die meer voorzieningen nodig hebben dan een tafel en een stopcontact, zijn er nog niet zo veel mogelijkheden. Op initiatief van goudsmid Nathanja Kapma-de Weerdt start Phoenix Cultuur in haar goed geoutilleerde werkplaats edelsmeden in Veghel met een FlexAtelier Edelsmeden.

Boekentip: Meer dan 100 Gouden dameshorloges

1 augustus 2022|Reacties uitgeschakeld voor Boekentip: Meer dan 100 Gouden dameshorloges

Waar is het horloge van oma eigenlijk gebleven? Deze vraag geeft meteen aan waarom Arjan Barnard zijn boek Meer dan 100 Gouden dameshorloges schreef. Kijk eens naar oude foto’s en let op wat de dames om hun pols dragen. Waar zijn die horloges gebleven? Zijn ze er nog of zijn ze, zoals vaak gebeurde, voor de waarde van het sloopgoud ingeleverd? Arjan presenteert in zijn derde boek een overzicht van 100 jaar vormgeving en techniek van vaak ondergewaardeerde dameshorloges.

Stagiair Goudsmid Juwelier Marijke Mul wint FGZ Award

18 juli 2022|Reacties uitgeschakeld voor Stagiair Goudsmid Juwelier Marijke Mul wint FGZ Award

Marijn Zuidgeest is door de Federatie Goud en Zilver uitgeroepen tot beste leerling ‘goudsmid/ondernemer niveau 4’. Hij mocht de FGZ Award in ontvangst nemen na het succesvol afronden van zijn stage bij Goudsmid Juwelier Marijke Mul. Het Haarlemse bedrijf werd op haar beurt onderscheiden als Beste leerbedrijf van 2022 voor goud- en zilversmeden.

Cursussen goudsmeden ook in Veghel en Arnhem

11 juli 2022|Reacties uitgeschakeld voor Cursussen goudsmeden ook in Veghel en Arnhem

Zadkine Vakschool Schoonhoven biedt naast alle opleidingen in Schoonhoven nu ook cursussen goudsmeden aan in Veghel en Arnhem.