« Terug naar Continuïteit vak

Zadkine Vakschool Schoonhoven is de enige onderwijsinstelling in Nederland die opleidingen aanbiedt voor de sieraden- en uurwerkbranche. Studenten uit de hele wereld komen speciaal naar Schoonhoven om een opleiding te volgen. Naast regulier mbo-onderwijs biedt Vakschool Schoonhoven ook branche-erkende opleidingen en diverse commerciële, technische en creatieve cursussen en trainingen aan.

Bekijk hier de video over Zadkine Vakschool Schoonhoven

MBO-opleidingen

De opleidingen goudsmeden, zilversmeden en uurwerktechniek worden in voltijd aangeboden. De juweliersopleidingen kunnen zowel in een voltijdstraject als in een bbl-traject (werken en leren) worden gevolgd. Studenten kunnen op twee niveaus hun mbo-diploma goudsmeden, zilversmeden, juwelier of uurwerktechniek halen: Diploma ‘vakman/ondernemer’: drie- of vierjarige opleiding op mbo-niveau 4 (hoogste mbo-niveau) en Diploma ‘vakman’: driejarige opleiding op mbo-niveau 3, zonder ondernemersvaardigheden.

Branche-erkende opleidingen

De branche-erkende opleidingen zijn bedoeld voor volwassenen die zich willen (om)scholen in de sieraden- of uurwerkbranche. De lessen worden één dag per week aangeboden. De inhoud van de lessen komt overeen met die van de (voltijds)opleidingen. Echter, in dit traject gaat het alleen om het vakinhoudelijke deel. Als alles voldoende is afgesloten, wordt er een door de branche erkend certificaat uitgereikt. De branche-erkende opleidingen die kunnen worden gevolgd zijn: goudsmeden en uurwerkhersteller.

Vacatures op het gebied van goud- en zilversmeden, juwelier en uurwerktechniek.

Cursus & training

Vakschool Schoonhoven biedt onder de naam Vakschool Schoonhoven Cursus & Training tal van cursussen en trainingen aan voor ondernemers en medewerkers in de sieraden- en uurwerkbranche. Specialistische korte opleidingen en trainingen op het gebied van goudsmeden, zilversmeden, juweliersvaardigheden, uurwerktechniek, graveren, edelsteenkunde, taxeren en ontwerpen van sieraden op de computer. Nieuwe cursussen worden regelmatig ontwikkeld en aangeboden. Het actuele cursusaanbod kunt u vinden op de website www.zadkine.nl/vakschoolschoonhoven.

Trainingen op maat

Vakschool Schoonhoven Cursus & Training kan voor bedrijven en groepen op verzoek trainingen en workshops op maat ontwikkelen. Afhankelijk van de scholingsbehoefte en doelen van de aanvrager, worden elementen uit bestaande opleidingstrajecten gecombineerd of wordt op maat een nieuwe training ontwikkeld. Het is ook mogelijk dat een training op een gewenste locatie wordt gegeven, zoals bijvoorbeeld in het bedrijf zelf.

Open dagen

Ieder jaar opent Vakschool Schoonhoven haar deuren voor toekomstige studenten. Tijdens deze dagen is iedereen van harte welkom om de school te bezoeken. Er worden voorlichtingsrondes verzorgd en je kunt studenten aan het werk zien in de verschillende praktijklokalen. Docenten en studenten zijn aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Ook krijg je een goede indruk van de locatie. Meer informatie over de Open Dagen kan je vinden op de website van Vakschool Schoonhoven.

De open dagen worden in 2022 gehouden op:

• vrijdag 28 januari
• zaterdag 29 januari
• dinsdag 15 maart
• woensdag 16 maart
• maandag 6 juni (2e Pinksterdag / Nationale Zilverdag Schoonhoven)

Vacatures op het gebied van goud- en zilversmeden, juwelier en uurwerktechniek.

Informatie & Contact

Zadkine Vakschool Schoonhoven is gevestigd in de Zilverstad van Nederland waar je ook het Nederlands Zilvermuseum en vele goud- en zilversmidsateliers kunt vinden.

Zadkine Vakschool Schoonhoven
Mr. Kesperstraat 10
2871 GS Schoonhoven
088-945 28 88

www.zadkine.nl/vakschoolschoonhoven
vakschool@zadkine.nl
Twitter: @vakschoolsch
Facebook: vakschool.schoonhoven.alumni

Artikelen over opleidingen

Zilverdag zoekt nieuw talent

12 mei 2022|Reacties uitgeschakeld voor Zilverdag zoekt nieuw talent

Voor de komende Zilverdag op 6 juni is de organisatie op zoek naar talenten voor het Rabobank Nieuw Talent Plein en jonge creatievelingen voor de Junior Challenge. Doe jij mee? Of ken je een fenomenaal nieuw of jong talent dat zijn werk echt moet laten zien aan het publiek? Overtuig die persoon om zich aan te melden en misschien wint hij of zij wel een mooie prijs.

Zilveren zomer bij DIVA Antwerp

6 mei 2022|Reacties uitgeschakeld voor Zilveren zomer bij DIVA Antwerp

DIVA Antwerp heeft voor de komende zomer een aantal workshops op de planning staan onder de noemer ‘Zilveren zomer bij DIVA’. De workshops - werken met filigrain, een zilveren schaal smeden, het open atelier en zilveren lepels smeden - zijn zowel geschikt voor professionals als beginners.

Tweede Pinksterdag = Zilverdag

21 april 2022|Reacties uitgeschakeld voor Tweede Pinksterdag = Zilverdag

Na het succes van de digitale editie vorig jaar hoopt de organisatie van de Nationale Zilverdag op maandag 6 juni, Tweede Pinksterdag, bezoekers weer live te mogen verwelkomen in Schoonhoven. Met een zevende lustrum achter de rug mag dit evenement een begrip heten.

Uitblinkers: trainingen voor de juwelier

11 april 2022|Reacties uitgeschakeld voor Uitblinkers: trainingen voor de juwelier

Medewerkers opleiden of de juiste aandacht geven schiet er bij veel ondernemers vaak in. Er is meestal te weinig tijd voor. Dat is jammer, zeggen Baukje van Delft en Kim Vanhommerig, want daardoor blijft de vakkennis van die medewerkers achter. Baukje en Kim springen in dat gat met speciale trainingen onder de naam Uitblinkers. Voor FGZ-leden geldt tot 1 juli een speciale aanbieding!

BCP’s goud- en zilverbranche geactualiseerd

9 april 2022|Reacties uitgeschakeld voor BCP’s goud- en zilverbranche geactualiseerd

Onlangs zijn de beroepscompetentieprofielen (BCP’s) voor de beroepen in de goud- en zilverbranche, vastgesteld door de Federatie Goud en Zilver, geactualiseerd. De BCP’s beschrijven de belangrijkste kenmerken en criteria voor de ambachten in de branche en zijn daarmee van groot belang voor de ontwikkeling tot vakbekwaam beroepsbeoefenaar.

Nieuwe opleiding: Silversmith Design

3 maart 2022|Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe opleiding: Silversmith Design

Ben je al gediplomeerd goudsmid en wil je in een verkort traject ook zilversmid worden? Dan is dit iets voor jou: de nieuwe opleiding Silvermith Design.