Zadkine Vakschool Schoonhoven is de enige onderwijsinstelling in Nederland die opleidingen aanbiedt voor de sieraden- en uurwerkbranche. Studenten uit de hele wereld komen speciaal naar Schoonhoven om een opleiding te volgen. Naast regulier mbo-onderwijs biedt Vakschool Schoonhoven ook branche-erkende opleidingen en diverse commerciële, technische en creatieve cursussen en trainingen aan.

Bekijk hier de video over Zadkine Vakschool Schoonhoven

MBO-opleidingen

De opleidingen goudsmeden, zilversmeden en uurwerktechniek worden in voltijd aangeboden. De juweliersopleidingen kunnen zowel in een voltijdstraject als in een bbl-traject (werken en leren) worden gevolgd. Studenten kunnen op twee niveaus hun mbo-diploma goudsmeden, zilversmeden, juwelier of uurwerktechniek halen: Diploma ‘vakman/ondernemer’: drie- of vierjarige opleiding op mbo-niveau 4 (hoogste mbo-niveau) en Diploma ‘vakman’: driejarige opleiding op mbo-niveau 3, zonder ondernemersvaardigheden.

Branche-erkende opleidingen

De branche-erkende opleidingen zijn bedoeld voor volwassenen die zich willen (om)scholen in de sieraden- of uurwerkbranche. De lessen worden één dag per week aangeboden. De inhoud van de lessen komt overeen met die van de (voltijds)opleidingen. Echter, in dit traject gaat het alleen om het vakinhoudelijke deel. Als alles voldoende is afgesloten, wordt er een door de branche erkend certificaat uitgereikt. De branche-erkende opleidingen die kunnen worden gevolgd zijn: goudsmeden en uurwerkhersteller.

Vacatures op het gebied van goud- en zilversmeden, juwelier en uurwerktechniek.

Cursus & training

Vakschool Schoonhoven biedt onder de naam Vakschool Schoonhoven Cursus & Training tal van cursussen en trainingen aan voor ondernemers en medewerkers in de sieraden- en uurwerkbranche. Specialistische korte opleidingen en trainingen op het gebied van goudsmeden, zilversmeden, juweliersvaardigheden, uurwerktechniek, graveren, edelsteenkunde, taxeren en ontwerpen van sieraden op de computer. Nieuwe cursussen worden regelmatig ontwikkeld en aangeboden. Het actuele cursusaanbod kunt u vinden op de website www.zadkine.nl/vakschoolschoonhoven.

Trainingen op maat

Vakschool Schoonhoven Cursus & Training kan voor bedrijven en groepen op verzoek trainingen en workshops op maat ontwikkelen. Afhankelijk van de scholingsbehoefte en doelen van de aanvrager, worden elementen uit bestaande opleidingstrajecten gecombineerd of wordt op maat een nieuwe training ontwikkeld. Het is ook mogelijk dat een training op een gewenste locatie wordt gegeven, zoals bijvoorbeeld in het bedrijf zelf.

Open dagen

Ieder jaar opent Vakschool Schoonhoven haar deuren voor toekomstige studenten. Tijdens deze dagen is iedereen van harte welkom om de school te bezoeken. Er worden voorlichtingsrondes verzorgd en je kunt studenten aan het werk zien in de verschillende praktijklokalen. Docenten en studenten zijn aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Ook krijg je een goede indruk van de locatie. Meer informatie over de Open Dagen kan je vinden op de website van Vakschool Schoonhoven.

Vacatures op het gebied van goud- en zilversmeden, juwelier en uurwerktechniek.

Informatie & Contact

Zadkine Vakschool Schoonhoven is gevestigd in de Zilverstad van Nederland waar je ook het Nederlands Zilvermuseum en vele goud- en zilversmidsateliers kunt vinden.

Zadkine Vakschool Schoonhoven
Mr. Kesperstraat 10
2871 GS Schoonhoven
088-945 28 88

www.zadkine.nl/vakschoolschoonhoven
vakschool@zadkine.nl
Twitter: @vakschoolsch
Facebook: vakschool.schoonhoven.alumni

Artikelen over opleidingen

Uniek Vakschool-horloge voor prijswinaar

4 maart 2024|Reacties uitgeschakeld voor Uniek Vakschool-horloge voor prijswinaar

In een rij van negen stenen de enige diamant ontdekken: het lukte scholiere Elise. Zij won met de Diamant Challenge het unieke Vakschool Horloge: met een uurwerk vervaardigd door studenten van Zadkine Vakschool Schoonhoven zelf. Deze week kreeg Elise haar horloge overhandigd. Ook tijdens de volgende Open Dag, op woensdag 13 maart, is een horloge te winnen.

FGZ en Uitblinkers bundelen krachten tijdens Retailbeurs

26 februari 2024|Reacties uitgeschakeld voor FGZ en Uitblinkers bundelen krachten tijdens Retailbeurs

Tijdens de Retailbeurs op 10, 11 en 12 maart in Utrecht slaan de Federatie Goud en Zilver en Uitblinkers de handen ineen voor een unieke samenwerkingsactie: Win de Uitblink-booster!

Inschrijving Zilverdag geopend

8 februari 2024|Reacties uitgeschakeld voor Inschrijving Zilverdag geopend

Vanaf 7 februari kunnen ondernemers in de sieradenbranche zich inschrijven [...]

Selectie uurwerkstudenten gaat training volgen bij Richemont

23 november 2023|Reacties uitgeschakeld voor Selectie uurwerkstudenten gaat training volgen bij Richemont

Studenten Uurwerktechniek van Zadkine Vakschool Schoonhoven hebben een bijzondere primeur. Een selectie studenten mag een training volgen bij de toonaangevend luxegroep Richemont uit Zwitserland. De training is normaal exclusief voor gediplomeerde horlogemakers. De toelating van talenten van Vakschool Schoonhoven tot de training onderstreept de kwaliteit van de opleiding Uurwerktechniek. Het certificaat stelt studenten exclusief in staat om de high end horloges van horlogemerk Panerai te mogen repareren.

Arbeidsmarktonderzoek juweliers afgerond

30 oktober 2023|Reacties uitgeschakeld voor Arbeidsmarktonderzoek juweliers afgerond

Om het arbeidsmarktperspectief van juweliers in kaart te brengen, inzicht te krijgen in actuele en innovatieve ontwikkelingen vanuit de bedrijven en een goed beeld te krijgen van de aansluiting van de opleidingen tot juwelier op de arbeidsmarkt is eerder dit jaar een arbeidsmarktonderzoek gehouden.