« Terug naar Continuïteit vak

Zadkine Vakschool Schoonhoven is de enige onderwijsinstelling in Nederland die opleidingen aanbiedt voor de sieraden- en uurwerkbranche. Studenten uit de hele wereld komen speciaal naar Schoonhoven om een opleiding te volgen. Naast regulier mbo-onderwijs biedt Vakschool Schoonhoven ook branche-erkende opleidingen en diverse commerciële, technische en creatieve cursussen en trainingen aan.

Bekijk hier de video over Zadkine Vakschool Schoonhoven

MBO-opleidingen

De opleidingen goudsmeden, zilversmeden en uurwerktechniek worden in voltijd aangeboden. De juweliersopleidingen kunnen zowel in een voltijdstraject als in een bbl-traject (werken en leren) worden gevolgd. Studenten kunnen op twee niveaus hun mbo-diploma goudsmeden, zilversmeden, juwelier of uurwerktechniek halen: Diploma ‘vakman/ondernemer’: drie- of vierjarige opleiding op mbo-niveau 4 (hoogste mbo-niveau) en Diploma ‘vakman’: driejarige opleiding op mbo-niveau 3, zonder ondernemersvaardigheden.

Branche-erkende opleidingen

De branche-erkende opleidingen zijn bedoeld voor volwassenen die zich willen (om)scholen in de sieraden- of uurwerkbranche. De lessen worden één dag per week aangeboden. De inhoud van de lessen komt overeen met die van de (voltijds)opleidingen. Echter, in dit traject gaat het alleen om het vakinhoudelijke deel. Als alles voldoende is afgesloten, wordt er een door de branche erkend certificaat uitgereikt. De branche-erkende opleidingen die kunnen worden gevolgd zijn: goudsmeden en uurwerkhersteller.

Vacatures op het gebied van goud- en zilversmeden, juwelier en uurwerktechniek.

Cursus & training

Vakschool Schoonhoven biedt onder de naam Vakschool Schoonhoven Cursus & Training tal van cursussen en trainingen aan voor ondernemers en medewerkers in de sieraden- en uurwerkbranche. Specialistische korte opleidingen en trainingen op het gebied van goudsmeden, zilversmeden, juweliersvaardigheden, uurwerktechniek, graveren, edelsteenkunde, taxeren en ontwerpen van sieraden op de computer. Nieuwe cursussen worden regelmatig ontwikkeld en aangeboden. Het actuele cursusaanbod kunt u vinden op de website www.zadkine.nl/vakschoolschoonhoven.

Trainingen op maat

Vakschool Schoonhoven Cursus & Training kan voor bedrijven en groepen op verzoek trainingen en workshops op maat ontwikkelen. Afhankelijk van de scholingsbehoefte en doelen van de aanvrager, worden elementen uit bestaande opleidingstrajecten gecombineerd of wordt op maat een nieuwe training ontwikkeld. Het is ook mogelijk dat een training op een gewenste locatie wordt gegeven, zoals bijvoorbeeld in het bedrijf zelf.

Open dagen

Ieder jaar opent Vakschool Schoonhoven haar deuren voor toekomstige studenten. Tijdens deze dagen is iedereen van harte welkom om de school te bezoeken. Er worden voorlichtingsrondes verzorgd en je kunt studenten aan het werk zien in de verschillende praktijklokalen. Docenten en studenten zijn aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Ook krijg je een goede indruk van de locatie. Meer informatie over de Open Dagen kan je vinden op de website van Vakschool Schoonhoven.

De open dagen worden in 2022 gehouden op:

• vrijdag 28 januari
• zaterdag 29 januari
• dinsdag 15 maart
• woensdag 16 maart
• maandag 6 juni (2e Pinksterdag / Nationale Zilverdag Schoonhoven)

Vacatures op het gebied van goud- en zilversmeden, juwelier en uurwerktechniek.

Informatie & Contact

Zadkine Vakschool Schoonhoven is gevestigd in de Zilverstad van Nederland waar je ook het Nederlands Zilvermuseum en vele goud- en zilversmidsateliers kunt vinden.

Zadkine Vakschool Schoonhoven
Mr. Kesperstraat 10
2871 GS Schoonhoven
088-945 28 88

www.zadkine.nl/vakschoolschoonhoven
vakschool@zadkine.nl
Twitter: @vakschoolsch
Facebook: vakschool.schoonhoven.alumni

Artikelen over opleidingen

Open dagen Zadkine Vakschool Schoonhoven

21 december 2021|Reacties uitgeschakeld voor Open dagen Zadkine Vakschool Schoonhoven

Onderwijsinstelling Zadkine Vakschool Schoonhoven biedt erkende opleidingen voor de sieraden- en uurwerkbranche. Belangstellenden kunnen tijdens de komende open dagen in januari en maart de sfeer op school proeven en kennismaken met de docenten. 

Vakkennis medewerkers verbreden? Instromen kan nog tot 1 december!

26 oktober 2021|Reacties uitgeschakeld voor Vakkennis medewerkers verbreden? Instromen kan nog tot 1 december!

Ondernemers in de juweliersbranche kunnen (nieuwe) medewerkers hun vakkennis laten verbreden via de BBL-opleiding medewerker Juwelier. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten: de medewerker krijgt de kans zich verder te ontwikkelen en de werkgever krijgt steeds professioneler personeel. Instromen kan nog tot 1 december a.s.

  • arbeidsmarktonderzoek

Arbeidsmarktverkenning goud- en zilversmeden toont groeiend belang ondernemerschap

21 oktober 2021|Reacties uitgeschakeld voor Arbeidsmarktverkenning goud- en zilversmeden toont groeiend belang ondernemerschap

Ondernemerschap wordt steeds belangrijker in de goud- en zilverbranche. Dat blijkt uit de arbeidsmarktverkenning die de Federatie Goud en Zilver en het Meld- en expertisepunt specialistisch vakmanschap van SBB dinsdag in Schoonhoven presenteerden. Het onderzoek is uitgevoerd door Rijnland Advies, in opdracht van SBB.

Wie ontwerpt op de computer kan meer risico’s nemen

10 augustus 2021|Reacties uitgeschakeld voor Wie ontwerpt op de computer kan meer risico’s nemen

Edelsmeden zonder computer kan altijd. Mét heb je echter meer creatieve mogelijkheden. Eric Eelman, Rhino Application engineer en trainer bij het Amsterdamse softwarebedrijf MacroCad, weet er alles van.

CAD-CAM op Vakschool Schoonhoven

10 augustus 2021|Reacties uitgeschakeld voor CAD-CAM op Vakschool Schoonhoven

Studenten goud- en zilversmeden maken al tijdens het eerste schooljaar kennis met Computer Aided Design: ontwerpen met behulp van de computer. Wie wil kan zich in het tweede en derde jaar verder bekwamen in CAD en bovendien vertrouwd raken met CAM-technieken.

Studenten in het zonnetje

26 juli 2021|Reacties uitgeschakeld voor Studenten in het zonnetje

Op 8 juli vond in de aula van Zadkine Vakschool Schoonhoven de jaarlijkse diploma-uitreiking plaats, net als vorig jaar helaas met inachtneming van RIVM-richtlijnen. Naast diploma's werden ook de jaarlijkse FGZ-awards uitgereikt.