Zadkine Vakschool Schoonhoven is de enige onderwijsinstelling in Nederland die opleidingen aanbiedt voor de sieraden- en uurwerkbranche. Studenten uit de hele wereld komen speciaal naar Schoonhoven om een opleiding te volgen. Naast regulier mbo-onderwijs biedt Vakschool Schoonhoven ook branche-erkende opleidingen en diverse commerciële, technische en creatieve cursussen en trainingen aan.

Bekijk hier de video over Zadkine Vakschool Schoonhoven

MBO-opleidingen

De opleidingen goudsmeden, zilversmeden en uurwerktechniek worden in voltijd aangeboden. De juweliersopleidingen kunnen zowel in een voltijdstraject als in een bbl-traject (werken en leren) worden gevolgd. Studenten kunnen op twee niveaus hun mbo-diploma goudsmeden, zilversmeden, juwelier of uurwerktechniek halen: Diploma ‘vakman/ondernemer’: drie- of vierjarige opleiding op mbo-niveau 4 (hoogste mbo-niveau) en Diploma ‘vakman’: driejarige opleiding op mbo-niveau 3, zonder ondernemersvaardigheden.

Branche-erkende opleidingen

De branche-erkende opleidingen zijn bedoeld voor volwassenen die zich willen (om)scholen in de sieraden- of uurwerkbranche. De lessen worden één dag per week aangeboden. De inhoud van de lessen komt overeen met die van de (voltijds)opleidingen. Echter, in dit traject gaat het alleen om het vakinhoudelijke deel. Als alles voldoende is afgesloten, wordt er een door de branche erkend certificaat uitgereikt. De branche-erkende opleidingen die kunnen worden gevolgd zijn: goudsmeden en uurwerkhersteller.

Vacatures op het gebied van goud- en zilversmeden, juwelier en uurwerktechniek.

Cursus & training

Vakschool Schoonhoven biedt onder de naam Vakschool Schoonhoven Cursus & Training tal van cursussen en trainingen aan voor ondernemers en medewerkers in de sieraden- en uurwerkbranche. Specialistische korte opleidingen en trainingen op het gebied van goudsmeden, zilversmeden, juweliersvaardigheden, uurwerktechniek, graveren, edelsteenkunde, taxeren en ontwerpen van sieraden op de computer. Nieuwe cursussen worden regelmatig ontwikkeld en aangeboden. Het actuele cursusaanbod kunt u vinden op de website www.zadkine.nl/vakschoolschoonhoven.

Trainingen op maat

Vakschool Schoonhoven Cursus & Training kan voor bedrijven en groepen op verzoek trainingen en workshops op maat ontwikkelen. Afhankelijk van de scholingsbehoefte en doelen van de aanvrager, worden elementen uit bestaande opleidingstrajecten gecombineerd of wordt op maat een nieuwe training ontwikkeld. Het is ook mogelijk dat een training op een gewenste locatie wordt gegeven, zoals bijvoorbeeld in het bedrijf zelf.

Open dagen

Ieder jaar opent Vakschool Schoonhoven haar deuren voor toekomstige studenten. Tijdens deze dagen is iedereen van harte welkom om de school te bezoeken. Er worden voorlichtingsrondes verzorgd en je kunt studenten aan het werk zien in de verschillende praktijklokalen. Docenten en studenten zijn aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Ook krijg je een goede indruk van de locatie. Meer informatie over de Open Dagen kan je vinden op de website van Vakschool Schoonhoven.

De open dagen worden in 2022 gehouden op:

• vrijdag 28 januari
• zaterdag 29 januari
• dinsdag 15 maart
• woensdag 16 maart
• maandag 6 juni (2e Pinksterdag / Nationale Zilverdag Schoonhoven)

Vacatures op het gebied van goud- en zilversmeden, juwelier en uurwerktechniek.

Informatie & Contact

Zadkine Vakschool Schoonhoven is gevestigd in de Zilverstad van Nederland waar je ook het Nederlands Zilvermuseum en vele goud- en zilversmidsateliers kunt vinden.

Zadkine Vakschool Schoonhoven
Mr. Kesperstraat 10
2871 GS Schoonhoven
088-945 28 88

www.zadkine.nl/vakschoolschoonhoven
vakschool@zadkine.nl
Twitter: @vakschoolsch
Facebook: vakschool.schoonhoven.alumni

Artikelen over opleidingen

BOL-opleiding Juwelier gaat niet door, BBL en C&T wél!

27 juli 2023|Reacties uitgeschakeld voor BOL-opleiding Juwelier gaat niet door, BBL en C&T wél!

Via Zadkine Vakschool Schoonhoven bereikte ons het bericht dat de dagopleiding Juwelier (BOL) het komende schooljaar niet doorgaat. Helaas is er niet genoeg interesse om te starten met een volledige klas.

Een goede taxatie maak je niet zomaar

25 juli 2023|Reacties uitgeschakeld voor Een goede taxatie maak je niet zomaar

De juwelier is vaak de eerste waar consumenten naar toe stappen als ze willen weten wat hun sieraden en horloges waard zijn. Het is dus zaak dat deze weet waar hij het over heeft. Voor veel juweliers biedt de opleiding Taxeren van juweliersartikelen van na 1952 voldoende kennis. Voor wie meer wil bestaat de mogelijkheid op te gaan voor het diploma gecertificeerd taxateur.

Juwelier, een schitterend vak!

21 juni 2023|Reacties uitgeschakeld voor Juwelier, een schitterend vak!

Vakschool Schoonhoven wil de opleidingen Juwelier graag onder de aandacht brengen. Onder het motto ‘Juwelier, een schitterend vak’ gaat de school dat doen door speciale kaarten te verspreiden onder alle juweliers in Nederland.

Arbeidsmarktverkenning uurwerktechniek onderstreept belang maakvaardigheid en ondernemerschap

2 juni 2023|Reacties uitgeschakeld voor Arbeidsmarktverkenning uurwerktechniek onderstreept belang maakvaardigheid en ondernemerschap

Hoe sluit de opleiding tot uurwerktechnicus aan op de vraag van de arbeidsmarkt? Met welke trends heeft de branche te maken? In opdracht van het Meld- en expertisepunt specialistisch vakmanschap van SBB en de Federatie Goud en Zilver (FGZ) deed Rijnland Advies een arbeidsmarktverkenning. SBB neemt de uitkomsten mee in de actualisatie van het kwalificatiedossier.

Arbeidsmarktonderzoek juweliers: doe mee!

23 mei 2023|Reacties uitgeschakeld voor Arbeidsmarktonderzoek juweliers: doe mee!

Binnenkort ontvangt u een oproep om mee te doen met een onderzoek naar de juweliersbranche, met als doel om het arbeidsmarktperspectief in kaart te brengen, inzicht te krijgen in actuele en innovatieve ontwikkelingen vanuit de bedrijven en een goed beeld te krijgen over de aansluiting van de opleidingen tot juwelier op de arbeidsmarkt.

Prijzen te winnen: Silver Challenga Nationale Zilverdag

8 mei 2023|Reacties uitgeschakeld voor Prijzen te winnen: Silver Challenga Nationale Zilverdag

De Silver Challenge is jaarlijks de grote publiekstrekker op de Nationale Zilverdag. Ook dit jaar zijn er weer twee prijzen te winnen: de Vakjuryprijs en de Publieksprijs.