‘Sieraden uit Utrecht’ is de titel van een tentoonstelling bij Galerie Niek Waterbolk waarin zeven Utrechtse goudsmeden nieuw werk laten zien. Gedurende twee weken, van 18 t/m 30 juni, kunnen bezoekers zich vergapen aan een selectie van circa 100 gewaagde artistieke sieraden, uiteenlopend van unieke ringen, colliers, oorhangers en andere sieraden.

Elk handgemaakt stuk is uniek en exclusief, geen sieraad is hetzelfde. De deelnemende goud- en zilversmeden, die allemaal hun wortels in de Domstad hebben, zijn Karin Wichers, Daphne van Waegeningh, Robean Visschers, Maja Houtman, Suzan Hotho, Mei-Ling Hagens en Magdalena Duncan. Deze goudsmeden hebben ieder een geheel eigen signatuur, die een variëteit aan sieraden garandeert.

De expositie is een initiatief van Stichting Sieraden van Utrecht. Deze stichting probeert het werk van de goud- en zilversmidsambacht in de gemeente Utrecht onder de aandacht te brengen van een breed publiek van kunstliefhebbers, verzamelaars en andere belangstellenden met als doel steun te werven voor een ambacht in de verdrukking. Daartoe organiseert ze bijeenkomsten en exposities.

• ‘Sieraden uit Utrecht’, dinsdag 18 – zondag 30 juni 2019
• di.-za. 11:00 – 17:00 uur (do. tot 20:00); zo. 13:00 – 17:00 uur
• Galerie Niek Waterbolk, Schoutenstraat 10, Utrecht

www.sieradenvanutrecht.nl

Museum Prinsenhof