Op 10 april was het zover: de officiële opening van Vakschool Schoonhoven na de ingrijpende verbouwing van vorig jaar. De hele branche was uitgenodigd om de opening mee te maken en de nieuwe ruimtes te bewonderen. Er is hard gewerkt aan de vernieuwde school en het resultaat mag er zijn. Vakschool Schoonhoven kan – met recht – smeden aan de toekomst!

Bij Vakschool Schoonhoven staan vier pijlers centraal in de opleidingen: creativiteit, vakmanschap, ondernemerschap en innovatie. De school leidt haar studenten op tot ondernemers en ondernemende beroepsbeoefenaars, stimuleert de ontwikkeling van talent en geeft ruimte om te excelleren. Daarnaast functioneert de school, die intensief samenwerkt met de branche, als kenniscentrum.

Rondleiding
Na de officiële opening in de mooie nieuwe aula konden de genodigden een rondleiding door het gebouw én een Masterclass meemaken. De rondleiding ging van de heuse juwelierswinkel, waar de studenten in een passende ambiance hun pasgeleerde skills kunnen oefenen, naar de frisse en lichte lokalen, waar druk gesmeed werd aan sieraden en objecten, en de al even mooie ruimtes waar de studenten uurwerktechniek aan onderdelen sleutelden.

Masterclasses
In twee klaslokalen werden Masterclasses gegeven; fashion- en lifestyledeskundige (én oud-vakschoolleerling) Maik de Boer presenteerde zijn ‘Communiceren met kleren’ en Jorij Abraham van Thuiswinkel.org en ShoppingTomorrow vertelde over ‘The future of shopping’. De opening werd afgesloten met een drankje en bijbehorende tapas.

Reacties
Louter positieve reacties ontvingen directie en medewerkers van de school tijdens de opening. En terecht: het resultaat van de verbouwing mag er zijn. De verbouwing was ingrijpend, aldus directeur Robert Moor. “Alle onderwijsactiviteiten zijn nu geconcentreerd in de laagbouw. In de hoogbouw willen we studentenhuisvesting realiseren zodat er een soort campus ontstaat.” Daarover wordt op dit moment nog onderhandeld, maar ondertussen is Vakschool Schoonhoven met de nieuwe inrichting helemaal klaar voor de toekomst!

www.vakschoolschoonhoven.nl