Juwelenartiest Wallace Chan uit Hong Kong komt in maart voor de vijfde keer naar TEFAF Maastricht met een presentatie rondom het thema tijd. Onder de naam ‘The Keeper of Time’ worden 25 van zijn juwelencreaties getoond. Chan geeft op TEFAF een speciale lezing waarvoor tot 15 februari kaarten verkrijgbaar zijn.

Wallace Chan, geboren in China, is de eerste juwelenkunstenaar uit dat land die wereldwijd erkenning kreeg voor zijn werk dat hij presenteerde op prestigieuze beurzen als TEFAF. Hij koos zelf de 25 stukken uit die hij in Maastricht laat zien.

Keeper of Time
Hoogtepunt is de Keeper of Time, een collier dat de meest recente uitvinding van de kunstenaar, het Wallace Chan Porcelain, combineert met zijn vintage carving creaties van meer dan 30 jaar geleden. Het collier is voorzien van edelstenen die als schakels in de ketting van tijd het heden en verleden verbinden.

Universum
Overige hoogtepunten zijn de broches Garden of Dream, Mind Puzzle en Cosmic Destiny en de set Windows to the Universe, bestaande uit een collier en ring gemaakt van roze saffier en groene toermalijn gecombineerd met diamanten, parels en witte agaat. De edelstenen vormen samen een ring van vensters die een kijkje in het universum geven. Een mooi voorbeeld van Chan’s unieke zettechniek.

Baanbrekend
De kunstenaar bedacht in 1987 een techniek om ontwerpen in een edelsteen te snijden, de Wallace Cut. Deze techniek combineert facetten en diepdruk tot een driedimensionale gravure waardoor een levensecht beeld ontstaat. Chan introduceerde zijn Wallace Chan Porcelain eind 2018. Dit baanbrekende porselein is vijf keer sterker dan staal. Naast deze twee is Chan de uitvinder van diverse andere technieken.

Lezing 9 maart
Tijdens TEFAF geeft Wallace Chan, in samenwerking met SIERAAD Art Fair en de Maastricht Academy of Fine Arts and Design, een speciale lezing. Deze vindt plaats op 9 maart om 14.00 uur, kaarten à € 17,50 zijn te reserveren tot 15 februari. Meer informatie via info@sieraadartfair.com.

www.wallace-chan.com

Museum Prinsenhof