Coronaberichtgeving

Er is meer informatie beschikbaar gekomen over de verdere uitwerking van de nieuwe regels met betrekking tot de lockdown die op 19 december 2021 om 05.00 uur is ingegaan en tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022 duurt.

Niet-essentiële winkels blijven dicht

Winkels die als niet-essentieel worden beschouwd zijn gesloten (waaronder ook de juweliers en de goudsmeden en uurwerktechnici met een open atelier of winkel). Bestellen, afhalen en retourneren is toegestaan maar de klant mag daarbij de winkel niet betreden. Locaties voor reparatie en onderhoud mogen open blijven maar uitsluitend voor die functie.

Click and Collect

Het is toegestaan om bestellingen af te halen tot 17.00 uur. Hoe werkt het?
1.    De klant plaatst digitaal of telefonisch een bestelling bij de winkel (bestellen hoeft niet meer drie uur van tevoren dus mag ook aan de voordeur, de klant mag de winkel echter niet betreden).
2.    De klant ontvangt een bevestiging met praktische informatie over het veilig afhalen van de bestelling.
3.    De klant komt alleen (niet samen met anderen) naar de winkel om de bestelling af te halen.
4.    De winkelier creëert een veilige afhaal- en betaalmogelijkheid aan de deur.
5.    Betalingen worden zoveel mogelijk contactloos voldaan.

Reparatie en onderhoud

Niet-essentiële winkels blijven dicht, tenzij ze essentiële diensten leveren zoals reparatie en onderhoud van sieraden en horloges. Dat deel van de winkel mag toegankelijk blijven voor klanten. Uiteraard gelden de basismaatregelen, zoals het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand. De rest van de niet-essentiële winkel is niet toegankelijk. De producten in dat gedeelte van de winkel mogen wel met ‘click & collect’ worden besteld en aan de deur worden afgehaald en betaald.

Voor locaties voor reparatie en onderhoud gelden geen beperkte openingstijden maar ons dringende advies is om voor deze functie dezelfde openingstijden aan te houden als voor click & collect; dit om verwarring (bij klanten en boa’s) te voorkomen en vooral ook voor uw eigen veiligheid (sluit niet later dan de andere winkels in de straat).

Regels voor de winkelier

–    Voor winkels geldt 1 bezoeker per 5 m2.
–    De winkelier is verplicht om het afhalen/retourneren te organiseren:

  • met een afhaalpunt aan de deur van de winkel of op het parkeerterrein (zoals bij bouwmarkten)
  • zonder dat er een oploop van publiek ontstaat;
  • met een sober ingerichte afhaallocatie, geen uitstallingen o.i.d.

Meer informatie:

» Corona, en winkelen en boodschappen doen