Bent u geïnteresseerd in onze vereniging, wilt u zich aanmelden als lid? Vul dan het onderstaande formulier in. Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Daniel Voskamp, d.voskamp@fgz.nl. We zijn u graag van dienst!

Ondergetekende gaat akkoord met de voorwaarde dat een lidmaatschap minimaal wordt aangegaan voor de periode tot en met december 2021. Op de eerste contributietermijn wordt 25% in mindering gebracht (het contributiejaar loopt van januari t/m december). Deze korting geldt niet op het speciale basistarief voor startende ondernemers.

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Adresgegevens

De gedragscode Verantwoord Goud is hier na te lezen.

Inschrijving zonder vakdiploma is ter beoordeling van het bestuur. A.u.b. kopieën van vakdiploma(’s) toesturen naar federatie@fgz.nl, dit is essentieel voor de inschrijving .

Optioneel, wel aan te raden. Gratis voor FGZ-leden.

Klik hier voor meer informatie over de Geschillencommissie Sieraden en Uurwerken.

Contributie

Het basistarief bedraagt voor 2020 € 300. Aan de hand van onderstaande gegevens wordt uw toeslag voor 2020 bepaald waarmee het basistarief aangevuld wordt.

Secties

Om lid te worden van de sectie uurwerkherstellers dient u in het bezit te zijn van één of meerdere vakdiploma's.

A.u.b. kopieën van vakdiploma(’s) bijvoegen, dit is essentieel voor de inschrijving.

Om lid te worden van de sectie taxateurs dient u in het bezit te zijn van één of meerdere vakdiploma's.

A.u.b. kopieën van vakdiploma(’s) bijvoegen, dit is essentieel voor de inschrijving .

overige vragen

Wat u moet weten over lid worden

Om lid te worden van de FGZ dient u een recente kopie van een uittreksel van de Kamer van Koophandel te tonen en dient u (of één van uw medewerkers) in het bezit te zijn van één of meerdere vakdiploma’s. Bij het ontbreken hiervan bestaat de mogelijkheid op grond van een ruime ervaring in de branche lid te worden (in overleg met het bestuur van de FGZ).

Duur van het lidmaatschap

Het lidmaatschap loopt van 1 januari tot en met 31 december. Bij aanmelding tijdens een lopend jaar wordt de contributie aangepast zodat betaald wordt vanaf het moment van inschrijving.

Opzegging

Opzegging van het lidmaatschap dient schriftelijk te geschieden vóór 1 november van het lopende jaar. Een te late opzegging resulteert in een hernieuwde contributieverplichting voor het volgende jaar.

De contributie voor 2021 wordt opgebouwd vanuit een basistarief van € 300. Dit basistarief is voor leden zonder winkel/open atelier én zonder personeel. Wanneer u één of meerdere winkels/open ateliers heeft en/of personeel, dan wordt het basistarief aangevuld met toeslagen die op u van toepassing zijn.

Toeslag winkel / open atelier:

 • 0 winkels / open ateliers: € 0
 • 1 winkel / open atelier: € 100
 • 2 winkels / open ateliers: € 200
 • 3 winkels / open ateliers: € 300
 • 4 t/m 10 winkels / open ateliers: € 400
 • meer dan 10 winkels / open ateliers: € 1.000

Toeslag personeel:

 • 0 werknemers: € 0
 • 1 werknemer: € 50
 • 2 werknemers: € 100
 • 3 werknemers: € 150
 • 4 – 5 werknemers: € 200
 • 6 t/m 10 werknemers: € 300
 • 11 t/m 20 werknemers: € 400
 • meer dan 20 werknemers: € 500

Voor deelname aan activiteiten op specifieke deelgebieden gelden toeslagen. Indien u zich wilt aansluiten bij één van de secties (Sectie Uurwerkherstellers en/of Sectie Taxateurs van ná 1952), dan betaalt u een extra toeslag van € 50 per sectie per jaar.

Het contributiebedrag is fiscaal aftrekbaar als bedrijfskosten.

U ontvangt 25% korting op de contributie in het eerste jaar. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Daniel Voskamp (d.voskamp@fgz.nl)

Als u nu lid wordt van de Federatie Goud en Zilver, dan krijgt u het eerste jaar 25% korting op het contributiegeld. Deze korting geldt niet op het speciale basistarief voor startende ondernemers.

De FGZ heeft ook een lidmaatschap voor startende ondernemers. Het tarief van €150 geldt gedurende de eerste drie jaar vanaf de start van ondernemerschap.

Federatie Goud en Zilver
Röntgenlaan 11
2719 DX Zoetermeer
079-331 53 00

federatie@fgz.nl
ondernemers.fgz.nl

KvK Haaglanden 40407138

Bereikbaarheid secretariaat FGZ

Het secretariaat van de Federatie Goud en Zilver is van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.
De antwoorden op veel voorkomende vragen treft u op onze website. Indien u daar geen antwoord vindt, kunt u ook een e-mailbericht sturen aan federatie@fgz.nl.