Vanaf 28 september is Ace Jewelers officieel partner van Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches. Christiaan van der Klaauw is een zelfstandig Nederlands horlogemerk dat wereldberoemd is om zijn polshorloges met astronomische complicaties. Ace Jewelers is een familiebedrijf in high-end horloges en sieraden, gevestigd in Amsterdam. Ace is exclusief partner van Christiaan van der Klaauw in de stad Amsterdam.

Christiaan van der Klaauw is een Nederlands, zelfstandig horlogemerk dat gespecialiseerd is in astronomische complicaties: speciale functies en displays geïnspireerd op de beweging van de hemellichamen. Zo creëerde het merk onder meer horloges met ’s werelds kleinste planetarium, en ’s werelds meest nauwkeurige 3D-maanfase – deze laatste met slechts één dag afwijking in 11.000 jaar.

Christiaan van der Klaauw presenteerde zijn eerste klok met astronomische complicaties in 1974. Het was het begin van een uitzonderlijk verhaal dat hem tot een van de beste klokkenmakers ter wereld maakte. In 1989 ontving hij een eervol lidmaatschap van de Zwitserse Académie Horlogère des Créateurs Indépendants (AHCI), in goed gezelschap van horlogemakers als Vincent Calabrese, George Daniels, François-Paul Journe en Franck Muller. In 1994 presenteerde Van der Klaauw zijn eerste polshorloge, de Satellite du Monde. Dit horloge toonde de tijd, dag en datum, evenals de maanfase, dag en nacht aanduiding en de plaats op aarde waar het op dat moment exact middag was. In 1999 introduceerde hij het Planetarium, een meesterwerk uitgerust met het kleinste mechanische planetarium ter wereld.

In 2009 ging Van der Klaauw met pensioen. Het echtpaar Daniël en Maria Reintjes, beiden met een achtergrond in design, nam de teugels van het bedrijf over. Onder hun leiding bereikte het merk nieuwe hoogten, zoals erkenning van het label Haute Horlogerie door de Fondation Haute Horlogerie, en een samenwerking met Van Cleef & Arpels die uitmondde in het winnen van de meest prestigieuze horlogeprijs ter wereld, de Grand Prix d’Horlogerie de Genève.

In 2022 verwierf Pim Koeslag, voormalig technisch directeur van Frederique Constant, een meerderheidsbelang in het bedrijf. Hij werd daarmee zowel mede-eigenaar als meester horlogemaker voor het merk. Tot op de dag van vandaag is Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches het enige atelier ter wereld dat zich volledig toelegt op het ontwerpen en produceren van exclusieve, handgemaakte astronomische horloges. “We zijn vereerd om in Amsterdam vertegenwoordigd te worden door Ace Juweliers! Christiaan van der Klaauw is een puur Nederlands horlogemerk en het is dan ook een must om in de stad Amsterdam aanwezig te zijn. Ace & Dik en Christiaan van der Klaauw passen perfect bij elkaar, want de aandacht voor onze klanten en de passie voor onze producten zijn voor ons beiden kernwaarden”, aldus Pim Koeslag.

“Als jonge jongen ontmoette ik Christiaan van der Klaauw op de Basel Watch Fair AHCI-stand. Ik was meteen verliefd op zijn astronomische wonderen”, zegt Alon Ben Joseph, CEO van Ace Jewelers. “Deze bewondering en passie als privé-horlogeverzamelaar voor het horloge-genie en zijn uurwerken veranderde ook in een diepe wens om zijn ambassadeur als retailer te worden. Hoewel het bijna drie decennia duurde, stonden de sterren eindelijk gunstig toen Pim Koeslag eerder dit jaar mede-eigenaar en Master Watchmaker voor het merk werd. We zijn enorm enthousiast, vereerd en trots om de exclusieve retailers te worden van dit Haute Horlogerie-merk in Amsterdam. Om dat te vieren, is het eerste horloge dat we bestelden er een voor mijn persoonlijke collectie!”

www.klaauw.com, www.acejewelers.com