Voor de tweede keer werd in Groot-Brittannië All That Glitters georganiseerd, de talentenjacht naar de beste goudsmid van het land. Het programma werd de afgelopen maanden uitgezonden op BBC2. Winnaar van deze editie is Piers Carpenter.

All That Glitters zorgt er volgens de organisatie van de wedstrijd voor dat mensen meer aandacht krijgen voor sieraden en voor de sieradenbranche. Ze zien hoe een sieraad gemaakt wordt, wat er allemaal bij komt kijken en welke emoties er spelen bij het maken van juwelen.

Per aflevering kregen de deelnemers verschillende opdrachten. In hun werkstukken konden de goudsmeden hun eigen creativiteit en vakmanschap laten zien, maar moesten ze zich ook houden aan van tevoren gestelde eisen op het gebied van de uitvoering. Er werd gewerkt met diverse materialen zoals zilver, goud en edelstenen. De werkstukken moesten binnen enkele uren klaar zijn. Dat leverde voor allemaal een aantal flinke uitdagingen op; normaal gesproken zouden ze hier weken of maanden aan werken. Aan het eind van elke aflevering werd er door de jury gewikt en gewogen en moest één van de deelnemers het programma verlaten.

Lees hier een interview met winnaar Piers Carpenter
Foto: Peter Ford