In 2022 komt Baselworld weer terug. De internationale beurs werd voor het laatst georganiseerd in 2019. De beurs zal heel anders zijn. Ze concentreren zich vooral op een B2B-platform in het midden en hoog segment. 

“Nadat de Coronapandemie Baselworld de afgelopen twee jaar tot stilstand heeft gebracht, hebben we veel tijd genomen om met onze partners en exposanten te praten”, zegt Baselworld directeur Michel Loris-Melikoff. “Eén ding werd heel duidelijk: het merk Baselworld moet blijven, maar het moet fundamenteel veranderen.”

Waar Baselworld vroeger de belangrijkste jaarlijkse ontmoetingsplaats was voor de gehele horloge-, juwelen- en edelsteenindustrie, wordt het nieuwe Baselworld een platform waarop ook kleinere horloge- en juwelenfabrikanten en edelsteenhandelaren hun producten kunnen presenteren. Retailers zullen gemakkelijke toegang krijgen om de diversiteit aan fabrikanten te ontdekken. Baselworld wordt een digitaal platform, aangevuld met live-evenementen, die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, wereldwijd beschikbaar zullen zijn voor de sieraden-, horloge- en edelstenenindustrie.

www.baselworld.com