In een persbericht merkt de MCH Group, organisator van Baselworld, verbaasd te zijn dat een aantal belangrijke merken hun deelname aan Baselworld 2021 heeft geannuleerd. Rolex, Patek Philippe, Chopard, Chanel en Tudor hebben een samenwerking aangekondigd met de Fondation de la Haute Horlogerie in Genève voor april 2021.

“De nieuwe datum voor het noodzakelijke uitstel van Baselworld 2020 is bepaald samen met toonaangevende exposanten”, aldus het persbericht. De MCH Group schrijft ook: “Het doel was om de vroegste en best mogelijke datum voor de industrie te vinden na de maatregelen met betrekking tot Covid-19. De merken die nu geannuleerd hebben, hadden zich eerder uitgesproken als voorstanden voor het uitstel van de beurs tot januari 2021.

De genoemde merken zijn volgens de beursorganisatie ook vertegenwoordigd in het exposantencomité, waarin de toekomstvisie van Baselworld meerdere keren werd besproken en met een positieve reactie werd ontvangen. De intentie om naar Genève te gaan is nooit genoemd, aldus de MCH Group die daaruit concludeert dan de plannen voor Genève van eerdere datum zijn en dat de opzegging van Baselworld 2020 nu als argument naar voren worden gebracht.

Op basis van de positieve en ondersteunende feedback van de exposanten – vooral de kleine en middelgrote exposanten uit de horloge-, sieraden-, edelsteen- en leveranciersindustrie – besloot de MCH Group vorig jaar substantiële bijdragen te leveren aan de verdere ontwikkeling van Baselworld en aan de ontwikkeling om extra digitale platforms te investeren. De MCH Group is ervan overtuigd dat het, naast een fysiek platform, het hele jaar door verbonden moet zijn met de gemeenschap. Meer dan ooit ziet ze de mogelijkheid om een modern platform te ontwikkelen voor merken in de horloge- en sieradenindustrie, die niet primair gebaseerd zijn op traditie, maar vooral op innovatie.

De MCH Group zal de komende weken beslissen of Baselworld wordt voortgezet en er geïnvesteerd gaat worden in de ontwikkeling op lange termijn. Of Baselworld een toekomst heeft zonder de grote spelers is twijfelachtig, zo zegt de beursorganisatie.

www.baselworld.com