Hoe is de batterijeninzameling binnen uw bedrijf geregeld? Voor de lege horlogebatterijen die zilver bevatten heeft u waarschijnlijk een goede oplossing. Andere batterijen kunnen in de Batterij Bewaarbox Zakelijk die Stibat heeft ontwikkeld om het verzamelen van afgedankte exemplaren te stimuleren. U kunt de bewaarbox tot 15 december gratis aanvragen.

De waardevolle metalen in batterijen, naast zilver bijvoorbeeld zink, kobalt en mangaan, kunnen hergebruikt worden in nieuwe producten. Denk aan fietsen, kranen en brilmonturen. Met de gratis Batterij Bewaarbox Zakelijk bent u maatschappelijk verantwoord bezig en zet u de inzameling van batterijen in één klap op de groene agenda.

Aanvragen
De Batterij Bewaarbox Zakelijk vraagt u eenvoudig aan via www.batterijbewaarbox.nl. Daarna stuurt Stibat het gevraagde aantal Bewaarboxen zonder (verzend)kosten naar u toe, samen met een poster en flyer om de batterijeninzameling te stimuleren. Is de Bewaarbox vol? Dan leegt u die bij één van de ruim 25.000 inleverpunten van Stibat. Of u laat de batterijen ophalen door de afvalvalinzamelaar van uw bedrijf. Zo komen de batterijen en accu’s alsnog bij Stibat terecht. Stibat zorgt er vervolgens voor dat deze op een veilige en verantwoorde wijze worden gerecycled.

Over Stibat
Stibat (Stichting Batterijen) is de enige non-profit organisatie in Nederland die zorgt voor het inleveren, ophalen, sorteren en recyclen van lege batterijen. Er zijn ruim 25.000 inleverpunten door het hele land. Denk hierbij aan supermarkten, bouwmarkten, basisscholen, zorginstellingen en milieustations. Daarnaast is Stibat een belangrijk kenniscentrum voor iedereen die meer wil weten over het veilig en verantwoord omgaan met batterijen en fietsaccu’s.

Batterijen inzamelen, inleveren en recyclen. Goed plan. En nog makkelijk ook met de Batterij Bewaarbox Zakelijk van Stibat. Vraag hem tot en met 15 december gratis aan!

www.batterijbewaarbox.nl, www.stibat.nl, www.legebatterijen.nl