Nu de coronabesmettingen weer oplopen en de zorg wederom dreigt te bezwijken slaan zo’n 20 ondernemersorganisaties massaal de handen ineen om hun gasten, klanten en medewerkers te wijzen op het belang van het naleven van de basisregels om verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook roept de detailhandel iedereen op om koopmomenten zo veel mogelijk te spreiden in de komende feestmaanden om zo grote drukte te voorkomen. Acties worden hier zo veel mogelijk op aangepast.

‘Doe je het naleven van de basisregels niet voor jezelf, doe het dan voor de zorg, voor ons allemaal of simpelweg om te zorgen dat ondernemers gewoon open kunnen blijven,’ aldus de 20 samenwerkende branches in een oproep naar het brede publiek en alle medewerkers. Bij de aan de campagne deelnemende branches werken in totaal zo’n 1,4 miljoen mensen en komen dagelijks miljoenen bezoekers en relaties over de vloer die zo allemaal weer worden gewezen op het belang van de basisregels thuis en in de publieke omgeving of in winkels.

De basisregels
Vanaf afgelopen vrijdag verspreiden de verenigingen – onder de hashtag #samentegencorona – massaal posters, banners en ander materiaal onder hun leden om te gebruiken en iedereen weer te wijzen op de geldende basisregels:

  • was vaak en goed je handen en nies in je ellenboog
  • blijf thuis bij klachten en laat je direct testen, ook als je gevaccineerd bent
  • 1,5 meter is een veilige afstand en schud geen handen
  • zorg voor voldoende frisse lucht
  • draag een mondkapje waar vereist

‘Als we deze simpele regels naleven kunnen we het aantal besmettingen simpel terugdringen en nieuwe beperkende maatregelen – die niemand ziet zitten – afkeren’, aldus de branches. Bovenop de basismaatregelen hanteren veel ondernemers nog steeds een scala aan aanvullende maatregelen: looproutes, schermen, hygiënische gel automaten bij de ingang, stickers, etc. Sinds zaterdag 6 november is daar het mondkapje door de nieuwe maatregelen aan toegevoegd.

Materiaal downloaden
Op deze website is materiaal te downloaden voor ondernemers. Hier vindt u ook verschillende voorbeelden van ander campagnemateriaal, van posters voor de autowasstraat tot posters voor in de detailhandel.

Meer weten over de campagne?
Kijk hier: Samen tegen corona: houd je aan de basisregels | VNO-NCW of hier: Samen tegen corona: houd je aan de basisregels | MKB-Nederland