Zodra de musea weer open kunnen exposeert zilverkunstenaar Jan van Nouhuys t/m 19 september in het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven. Met de expositie Ground Hope neemt Jan de bezoeker mee op weg naar een lichtpunt aan de horizon door middel van bijzondere, inspirerende en grappige zilveren objecten. De expositie valt samen met de presentatie van het boek ‘Jan van Nouhuys – Zilverkunst – grondlegger van de Nederlandse hedendaagse zilverkunst’.

Journalist en kunstcriticus Marc Couwenbergh beschrijft in het boek het leven en werk van Jan van Nouhuys. Het boek is een prachtige inleiding op een bezoek aan het museum en biedt diepgang voor de bezoeker die geïnspireerd raakt door de expositie. Het boek is verkrijgbaar bij Uitgeverij Pictures Publishers, www.picturespublishers.nl, en het Zilvermuseum. De uitgave is in het Nederlands en Engels en kost €29,95.

Ground Hope, op weg naar een zonnige wereld
De pandemie, een economische recessie en andere onverwachte wendingen hebben impact op ons leven. Maar achter een crisis gaat volgens Jan van Nouhuys ook een opdracht schuil. Het is een tijd waarin nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan en andere verbindingen worden gezocht. Daarmee is er ook sprake van hoop. Als mensen in beweging komen met positieve ideeën leidt dit tot verbinding en verandering. Er ontstaat licht in ons denken en handelen. De bezoeker van Ground Hope beleeft in deze expositie de reis naar een zonniger wereld, vergezeld door inspirerende, grappige en bijzondere zilveren objecten als Goede Morgen Overkant, Briesje en Au Claire de la Lune. Tot en met 19 september in het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven (met inachtneming van lockdown en coronamaatregelen).

Foto: Infinitas II, object in zilver met bamboe, ebbehout en bubinga van Jan van Nouhuys (foto: Fred Weegenaar)