Via Zadkine Vakschool Schoonhoven bereikte ons het bericht dat de dagopleiding Juwelier (BOL) het komende schooljaar niet doorgaat. Helaas is er niet genoeg interesse om te starten met een volledige klas.

De BBL-opleiding Juwelier, waarbij de student naast één dag op school minimaal drie dagen in de week bij een juwelier werkt, gaat wel door. Ook diverse cursussen en trainingen op juweliersgebied worden komend jaar aangeboden en verder wordt er hard gewerkt aan de herziening van de kwalificatiedossiers. De studenten die zich voor de BOL-opleiding hadden aangemeld hebben alsnog een plek gevonden bij een andere opleiding.

Vakschool Schoonhoven en de FGZ zijn onlangs gestart met een campagne om leerlingen te werven onder het motto ‘Juwelier, een schitterend vak’. Deze campagne blijft gevoerd worden. Nieuwe aanwas van goed opgeleide juweliers is immers in het belang van de branche. Als vakgenoot kunt u daaraan meewerken door de speciale kaarten, die in juni onder juweliers in Nederland zijn verspreid, op een prominente plek in uw winkel te leggen. Heeft u geen kaartjes meer, dan zijn deze te bestellen via federatie@fgz.nl.

Lees meer over de campagne ‘Juwelier, een schitterend vak’

Klik hier voor een pdf van het kaartje ‘Juwelier, een schitterend vak’

www.zadkine.nl/vakschoolschoonhoven