Na een onderbreking van twee jaar door de coronapandemie is de organisatie van de Nacht van het Zilver weer met veel plezier opgepakt. Op zaterdag 10 december 2022 openen meer dan dertig goud- en zilversmeden – van jonge talenten van Vakschool Schoonhoven tot meesters in het vak – tussen 18.00 en 00.00 uur de deuren van hun atelier, galerie, werkplaats of juwelierswinkel.

Het historische centrum van Schoonhoven is verlicht met fakkels en vuurkorven en wordt muzikaal aangekleed door operazangeres Tania Ravelli en het muzikale trio Christmas Roses. Ronduit spectaculair zijn de Vuurspuwers die de hele avond optreden. Muziek, vuur en zilver vormen de ingrediënten voor een avond Romantic Christmas shopping. Het Nederlands Zilvermuseum heeft speciaal voor de Nacht een avondopenstelling.

De organisatie van de Nacht van het Zilver is in handen van Stefan van Beeten en Marco Oudshoorn. Stefan van Beeten: ,,De Nacht is er weer! We zijn ontzettend blij dat er weer genoten kan worden van de Zilverstad op z’n mooist. Het is een ontzettend mooie avond om samen te beleven met familie, vrienden of je geliefde. Start met elkaar met een silver dinner of bewonder daarna de nieuwste creaties en collecties sieraden en zilverkunst die worden gepresenteerd. Wie een kerstcadeau wil geven, kan niet om ‘de Nacht’ heen. Dit is hét moment om iets bijzonders te kopen.”

Meer informatie over de Nacht van het Zilver en de locaties is te vinden op: www.inschoonhoven.nl of op Facebook en Instagram.