De CITIZEN Caliber 0100 is één van de drie finalisten bij de Inhorgenta Award 2020 in de categorie Watch Design. Deze award wordt uitgereikt aan de beste producten in de sieraden- en horlogebranche in acht categorieën.

Inhorgenta ontving dit jaar een totaal van 120 inzendingen die door een gerenommeerde jury en het publiek beoordeeld zijn. Samen met de andere twee finalisten in de categorie Watch Design wordt de CITIZEN Caliber 0100 in het middenpad in de vernieuwde Hall C2 geëxposeerd.

De Caliber 010 is volgens CITIZEN het meest precieze door licht aangedreven horloge ter wereld, met een nauwkeurigheid van circa één seconde per jaar. Om deze nauwkeurigheid te bereiken, maakt de Caliber 0100 gebruik van AT-gesneden kristaloscillatoren die met een 250 keer hogere frequentie trillen dan traditionele stemvorkvormige kristaloscillatoren (die vak worden gebruikt in kwartshorloges). Dit zorgt ervoor dat het uurwerk beter bestand is tegen invloeden van buitenaf zoals temperatuurschommelingen, veroudering en de effecten van de zwaartekracht.

www.citizenwatch.eu

Museum Prinsenhof