Diamondi is een nieuw trendy sieraad, ontworpen door twee Nederlandse goudsmeden en bedoeld als steun in de rug voor Nederlandse, Belgische en Duitse goudsmeden die commercieel getroffen zijn door het coronavirus. Collega-goudsmeden en juweliers kunnen het sieraad tegen productieprijs inkopen en in eigen atelier afwerken tot een armband, hanger of oorsieraden.

Diamondi is opgericht op 26 maart door de goudsmeden Philippe Disse uit Maastricht en Marco Breur uit IJsselstein. Beiden hebben een eigen winkel die vanwege de Corona-uitbraak gesloten is. Met ondersteuning van de grote Duitse edelmetaalgieterij Kalman-Hafner in Pforzheim wordt het Diamondi-juweel tegen kostprijs online aan collega-goudsmeden en -juweliers aangeboden.

Het Diamondi-sieraad
De Diamondi-sieraden zijn kleine opengewerkte gefacetteerde juweeltjes in de vorm van een briljant, hart en klaver-4. “Collega’s kunnen de Diamondi-bedels zelf afwerken”, vertelt Philippe. “Ze worden in was geprint en in sterling zilver gegoten. Het enige wat de collega’s nog moeten doen is het gietkanaal wegschuren, het bedeltje polijsten en eventueel een edelsteen toevoegen. Wij maken ze zelf met saffiertjes in diverse kleuren. Vervolgens kunnen ze tot een armband, hanger of oorsieraden gemaakt worden. De armbandjes maken wij met een satijnen koord, maar de vakgenoten zijn helemaal vrij in de uiteindelijke afwerking.”

Vrije verkoopprijs
“De bedels kosten € 10 inkoop per stuk”, vervolgt hij. “Wij verkopen ze voor € 49 zonder saffier en € 69 met saffier. Maar ook daarin is iedereen vrij. Wees dus creatief, maak er een leuk sieraad van en verkoop het met een mooie marge.” Diamondi is opgezet om collega-goudsmeden en -juweliers met eigen atelier een trendy sieraad te laten inkopen dat ze met een mooie marge kunnen verkopen, aldus Philippe. “Iedere bedel is een klein zilveren 3D-monumentje, individueel geprint en gegoten. Niet uit China, India of Bali, maar Euregionaal!”

Aanmelden
Door dit sieraad te kopen steunt de consument de deelnemende goudsmeden en juweliers. De actie wordt via diverse social mediakanalen bekendgemaakt. Goudsmeden en juweliers die mee willen doen kunnen zich via de website van Diamondi aanmelden. Het is de bedoeling dat er ook samengewerkt gaat worden met Duitse en Belgische goudsmeden. Voor de Diamondi-initiatiefnemers is er géén verdienmodel. Deze creatieve collegiale actie tot steun blijft zolang Covid-19 domineert.

www.diamondi-jewelry.com

Museum Prinsenhof